Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbačen iz takta

Čačić opet burno reagirao: O Coningu nemam što objasniti!

čačić, milanovic
Patrik Macek/Pixsell
Autor
Ivanka Toma
14.12.2011.
u 14:10

Čačić je objasnio da je prije 17 godina osnovao Coning, a da je tvrtka podigla kredit koji je osiguran hipotekom i jamstvom te da nitko nije uzeo novac

Nakon što je budući premijer Zoran Milanović rekao da ne vidi problem u kreditu što ga je Croatia osiguranje dalo Coningu, ako je vrijednost hipoteke kojom ga se osigurava veća od kredita, akter toga slučaja Radimir Čačić opet se obračunavao s medijima.

– Kakvo je to ponašanje medija, to je opasno! Razumijem želju medija da prašinu baca baš na sve naše napore. Uloga nas u budućoj vladi jest da se trudimo i imamo dobre rezultate, a mediji bi trebali objektivno o tome izvještavati. Prljavštinu i kal bacaju pred ljude – planuo je Čačić.

Tek nakon što je iznio svoju ocjenu ponašanja medija, Čačić je odgovorio na pitanje o kreditu. Rekao je da je on prije 17 godina osnovao tvrtku Coning, a da je Coning podigao kredit koji je osiguran hipotekom i jamstvom te da nitko nije uzeo novac.

– Nemam ja tu što objašnjavati. Kako vas nije sram? To što mediji rade nečuveno je, skandalozno! – zagrmio je za kraj Čačić.

CO:Poštivali smo sve procedure

Zbog davanja kredita Coningu, reagiralo je i Croatia osiguranje.

– U slučaju tvrtke Coning, kao i u svim drugim slučajevima, Croatia osiguranje ponašala se profesionalno i stručno, uz poštovanje zakonskih propisa, internih akata i poslovnih interesa našeg Društva. Croatia osiguranje svoja ulaganja maksimalno disperzira i na taj način postiže odlične rezultate. Procedure za dobivanje zajma izuzetno su složene i uvijek, bez iznimke, praćene jakim instrumentima osiguranja koji osiguravaju naplatu potraživanja u skladu s odredbama Zakona o osiguranju. Treba navesti i da je dobivanje kredita od Croatia osiguranja relativno dugotrajan proces i da on nije mogao biti odrađen ad hoc dva dana prije izbora, kako se navodi u medijima – piše u priopćenju Croatia osiguranja. Navode da njihov menadžment nije ni u jednom od navedenih procesa narušio interese tvrtke, propisanu proceduru i osiguranje povrata plasiranih sredstava.

 – U konkretnom slučaju stručne službe Croatia osiguranja poštovale su sve procedure u procesu odobravanja kredita, a vodile su se ponajprije interesima tvrtke, tj. povećanjem zaračunate premije, tržišnog udjela i profitabilnosti tvrtke. Plasman sredstava osiguran je u cijelosti bankovnim jamstvom, kao i svim ostalim elementima osiguranja naplate potraživanja – ističe se u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 493

OI
oirammario
21:53 14.12.2011.

kad će taj lopov već jednom u zatvor ?

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
08:25 15.12.2011.

Rade,gade!

HE
helma
17:34 14.12.2011.

HNS i HNS su isti.Hrpa lopova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije