Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadušnica

Budimir: Misa za Pavelića poruka je Srbima da se ne vraćaju u RH

\'Ante Pavelic poglavnik NDH\'
Arhiva VL
01.01.2011.
u 12:23

- Ako je ustaštvo bila pogrešna politika, zašto se ne oglase oni hrvatski političari koji u posljednje vrijeme predstavljaju Hrvatsku kao državu koja je tobože dala najveći doprinos u borbi protiv fašizma - kaže Milojko Budimir.

BEOGRAD - Misa zadušnica, koja je nedavno služena u Zagrebu za ustaškog poglavnika Antu Pavelića, pokazuje kako u Hrvatskoj nije okončana deustašizacija i to je poruka onim Srbima koji bi odlučili vratiti se u kakvu se nezdravu sredinu mogu vratiti - rekao je Milojko Budimir, predsjednik Asocijacije izbjegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske, piše beogradski Blic.

- Ako je ustaštvo bila pogrešna politika, zašto se ne oglase oni hrvatski političari koji u posljednje vrijeme predstavljaju Hrvatsku kao državu koja je tobože dala najveći doprinos u borbi protiv fašizma - mudruje Budimir dodajući kako u Hrvatskoj nakon Drugog svjetskog rata nije provedena deustašizacija, a početkom 90-ih, "u vrijeme takozvane demokracije na hrvatski način, javno su se na sceni pojavile ustaše".

- Nažalost, većina katoličkih svećenika i danas podržava tu ideologiju i zato se ne treba čuditi kada organiziraju ovakve mise zadušnice - rekao je Budimir.

Blic podsjeća i na raniju izjavu Dušana Bastašića, predsjednika Udruženja potomaka i poštovatelja žrtava kompleksa ustaških logora Jadovno 1941. kako "misa zadušnica za ustaškog poglavnika Antu Pavelića svjedoči o tome da se NDH u današnjoj Hrvatskoj i u hrvatskom korpusu u BiH, odnosno na cijelom prostoru bivše NDH, ne pokušava samo rehabilitirati nego je sve više nazočna u javnom životu".

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije