Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PODACI HNB-A

Bruto inozemni dug Hrvatske krajem lipnja iznosio 113 posto BDP-a

Boris Vujčić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/5
06.10.2015.
u 10:17

Krajem lipnja država je imala udio od 33,4 posto u ukupnom bruto inozemnom dugu

Prema posljednjim podacima HNB-a bruto inozemni dug Hrvatske krajem lipnja iznosio je 48,9 milijardi eura ili 113 posto bruto domaćeg proizvoda, pri čemu je prema prethodnom mjesecu smanjen za 0,7 posto, dok je na godišnjoj razini porastao za 5,4 posto, prenosi HRT.  

Obveze prema inozemnim vjerovnicima najviše su porasle u sektoru opće države, čiji je vanjski dug krajem lipnja iznosio 16,3 milijarde eura, što je za 34,1 milijun eura ili 0,2 posto više u odnosu na svibanj, ali i 2 milijarde eura ili 14,1 posto više nego u lipnju lani. Krajem lipnja država je imala udio od 33,4 posto u ukupnom bruto inozemnom dugu.

>> Hrvatska zbog eksplozije javnog duga uz Grčku najrizičnija u EU

Ključne riječi

Komentara 23

DU
Deleted user
10:47 06.10.2015.

Uspješnica kokošinjac koalicije

LA
laptop
10:42 06.10.2015.

To je pak jos manje od plana druga milanovica i njegove vlade

GU
General_U
10:39 06.10.2015.

najrizičnija država uz grčku po visini duga, od prošle godine dug porastao za tristo miliona eura. hrvatska raste, to je slogan i program kukurikavaca u ništa ne ulažu, ovo se slobodno može nazvati pljačka stoljeća ne bih rekao da smoo došli do dna već smo probili i to dno i to debelo. kad imaš poremeć... osobu na čelu vlade ništa neočekivano zabijte glavu u pijesak i isprćite guzice vi koji mu dajete glasove ovo je katastrofa. nije mi vas žao koji mu dajete glasove već većine onih koji su na rubu siromaštva, u dvadeset prvom stoljeću u eu i to u zemlji kao što je naša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije