Naslovnica Vijesti Svijet

Brutalni napad na sveučilišnog profesora: Kukić pretučen u kabinetu, sumnja na političke motive

Lakše ozljede - Profesora je napadač više puta udario po glavi i po tijelu šipkom
24. lipnja 2014. u 02:20 12 komentara 3916 prikaza
Foto: VL FOTO

Profesor Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Slavo Kukić napadnut je i brutalno pretučen jučer u ranim popodnevnim satima u svome kabinetu, potvrdili su iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije i Kliničke bolnice u Mostaru, a on sumnja da je napad politički motiviran.

"U ranim poslijepodnevnim satima napadnut je profesor Kukić u svome kabinetu na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru od nepoznate osobe, stare oko 35 godina visine oko 185 centimetara i obučene u crnu majicu. Tom prigodom napadač je koristio bejzbol-palicu i zadao više udaraca u predjelu glave i tijela od kojih je prof. Kukić raskrvavljen i natečen. U takvom je stanju prebačen u Centar urgentne medicine u Mostaru", rekao je za Večernjak voditelj Odjela za odnose s javnošću MUP-a HNŽ-a Srećko Bošnjak. On nije mogao ništa govoriti o pojedinostima i motivima napada.

Ima više šavova na glavi

Pripadnici policije su na fakultetu obavili detaljan očevid, a očekuje se da se izuzme i videozapis s nadzornih kamera. 
U bolnici su naveli kako je Kukić zadobio teže ozlijede na glavi i po tijelu. On je raskrvavljen dovezen na Centar urgentne medicine (CUM) gdje mu je ukazana pomoć.

Ima više šavova na glavi, a slikan je na rendgen aparatu kako bi se utvrdilo ima li druge ozlijede na tijelu koje bi se trebale sanirati. 
Profesor Kukić je naveo kako se dogodio brutalni napad na njega.

Traži naredbodavca

"U moj kabinet ušao je muškarac odjeven u crno, a u ruci je nosio šipku dugu 50-60 cm. Pitao je jesam li ja gospodin Kukić, a kada sam odgovorio da sam to ja, on me počeo udarati", ispričao je Kukić dodavši kako je dobio tri udarca šipkom po glavi, te dva po leđima. 
On vjeruje da je napad politički motiviran.


"Nadam se da će biti pronađen naredbodavac jer sam uvjeren da me napao plaćenik, netko tko je možda za ovaj napad dobio 100 KM. Ovo je čisti fašizam", rekao je Kukić. Policija je pronašla jednoga sumnjivca, navodnog vlasnika vozila u kojemu se dovezao napadač na profesora Kukića. Priveli su ga u policijsku postaju, a uz nazočnost tužitelja Hercegovačko-neretvanske županije i profesor Kukić je trebao pokušati prepoznati radi li se o istoj osobi koja ga je napala. Po policijskim navodima, vlasnik vozila ne odgovara opisu osobe koja je napala profesora Kukića.

>>Rasparana hrvatska zastava i opljačkan jedan navijač: Mostarce napali huligani u Brazilu

>>Nakon utakmice Hrvatske u Mostaru pronađene zapaljene zastave BiH

Ugostitelji
DRAMATIČNE BROJKE
Anketa: Čak 80,5 posto radnika u ugostiteljstvu smatra da je za njih bolja opcija selidba u inozemstvo

A1 izdvaja za Vas

  • GMBH:

    Bice da uzeo pare, a peticu nije upisao nego dvojku, pa se odma po fasizmu... iz dve recenice vidis da se radi o profesoru budaletini

  • hercegovačkiponos:

    Slavo Kukić je kukavičje jaje bošnjačke politike i hrvatski veleizdajnik. Ne opravdavam napad ni na koga, ali kako to da on odmah proglašava napad "fašističkim"??? Zna se da je on "čuveni antifašist" na istoj liniji kao i Mesić. Uglavnom mafijaška ... prikaži još! spodoba iz političko-kriminogenog miljea.

  • Ana33:

    Slavo... ljubitelj Željka Komšića...Najgorega neprijatelja Hrvata u Džamahiriji... To je to!!!!