Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Brojni uglednici na posljednjem ispraćaju Denisa Kuljiša

– Ako ti svi priznaju da si istinski nezavisan, znači da su te obilježili kao luđaka, pa se možeš družiti jedino s drugim marginalcima – pročitao je Saša Runjić. R
22. kolovoza 2019. u 17:49 33 komentara 17222 prikaza
Posljednji ispraćaj novinara i publicista Denisa Kuljiša
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/21

Obitelj i prijatelji su se na zagrebačkom Krematoriju posljednji puta oprostili od Denisa Kuljiša, novinara, urednika i publicista koji je obilježio i zauvijek promijenio medijsku scenu u Hrvatsku. Kuljiš je iznenada preminuo u 68. godini života, nakon kratke i teške bolesti.

Denis Kuljiš Odlazak legende Opraštaju se od Kuljiša: Imao je čaroban stil, bilo je ludo duhovit...

Okupljeni uz odar, brojni medijski djelatnici, oni koji su s njim radili, oni koje je odgojio i oni na čije živote je nepovratno utjecao, složili su se u tome kako je otišao puno prerano jer je mogao još puno toga dati. Ipak, možda najbolje ga je opisao njegov dugogodišnji prijatelj i kolega Saša Runjić čije su riječi gotovo svima izmamile suze na oči. On je, u svom oproštajnom govoru, između ostalog citirao Denisove riječi. 

Posljednji ispraćaj novinara i publicista Denisa Kuljiša | Autor : Robert Anic/PIXSELL Foto: Robert Anic/PIXSELL

– Ako ti svi priznaju da si istinski nezavisan, znači da su te obilježili kao luđaka, pa se možeš družiti jedino s drugim marginalcima – pročitao je Saša Runjić. Riječi u kojima su se prepoznali i mnogi Kuljiševi prijatelji bile su one kojima je Runjić završio svoj pozdrav: 

– I zato te molim da mi oprostiš što sam te zanijekao, ne tri puta, nego sto puta po tri puta, što sam pred mojim prijateljima koji su često znali biti i tvoji ljuti protivnici, znao pomirljivo govoriti: Ma znaš Denisa, ma pusti Denisa, čuj stvarno ne znam što mu je to trebalo – kazao je aludirajući na činjenicu da je Kuljiš, zbog svojih uvjerenja i pisanja često bio na sudovima, no hrabrost da živi na način koji je jedino smatrao ispravnim, baš nikada ga nije napustila. 

Denis Kuljiš PREMINUO DENIS KULJIŠ Sve je radio drukčije, bio je medijski Petar Pan, uvijek mladog duha

Slušajući na ispraćaju riječi koje mu je posvetio čuveni hrvatski esejist Marko Grčić, a koje je pročitao Denisov prijatelj Gordan Malić, gotovo su svi komentirali kako ne mogu vjerovati da je zauvijek otišao čovjek koji je promijenio brojne sudbine. Za kojeg su i na posljednjem rastanaku govorili da je bio poput velikog djeteta koje je sve radilo s osmijehom, bez i najmanje primisli da odustane od bilo koje svoje zamisli. 

Posljednji ispraćaj novinara i publicista Denisa Kuljiša | Autor : Robert Anic/PIXSELL Foto: Robert Anic/PIXSELL

Denis Kuljiš bez ikakve će sumnje nedostajati hrvatskoj medijskoj sceni na kojoj je ostavio neizbrisiv trag, no sigurno je da će najviše nedostajati svojoj obitelji: supruzi Nadi, sinu Marulu i kćeri Mihovili. 

Likovi Matana i Šunje
NI MATAN NI ŠUNJE NE MOGU PREKO
Pustoš uz granicu: U BiH su kupovali gajbu piva za 40 kuna, gorivo za dvije, lijekove... Toga više nema
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
 • Avatar BosnaArgentina
  BosnaArgentina:

  Što znam, o pokojnima sve najbolje ali neki ružan svijet se skupio. Barem što je vidljivo u galeriji.

 • korektor1619:

  Ni svijećom ne možeš naći ni jednog uglednika, spomena vrijednog

 • Nikost:

  Skupio se sav društveni talog...