Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak legende

Opraštaju se od Kuljiša: Imao je čaroban stil, bilo je ludo duhovit...

Denis Kuljiš
Foto: Danijel Berković/Pixsell
18.08.2019.
u 12:14

Vijest o njegovoj smrti pogodila je njegove najbliže, ali i brojne prijatelje i kolege kod kojih je ostavio neizbrisivi trag, a koji se od velikana hrvatskog novinarstva opraštaju na društvenim mrežama dirljivim porukama i "crticama" iz njegova života...

Istaknuti hrvatski novinar, pisac i publicist Denis Kuljiš umro je jutros u bolnici Setara milosrdnica u Zagrebu, u dobi od 68 godina nakon kratke i teške bolesti.

Vijest o njegovoj smrti pogodila je njegove najbliže, ali i brojne prijatelje i kolege kod kojih je ostavio neizbrisivi trag, a koji se od velikana hrvatskog novinarstva opraštaju na društvenim mrežama dirljivim porukama i "crticama" iz njegova života...

Thomas Bauer: Imao je taj neki čaroban stil

Vlasnik PR agencije Thomas Bauer na Facebooku je napisao:

"Umro je Denis Kuljiš. Definitivno prvo pero našeg novinarstva. Imao je taj neki čaroban stil koji te tjera da pročitaš devet kartica teksta iako piše o prometnoj situaciji u Virovitičko-podravskoj županiji i baš ti je sila na zahod. I bio strašna eruditčina. Bez obzira što se nekada nisam slagao s njim, i znao je fulat stvari, bio je genijalac i obožavao sam ga čitat čak i tada.

Počivao u miru."

Boris Štajduhar: Sve naše priče tek će biti ispričane!

"Obilježio si velik dio mog života....kao urednik, kolega, prijatelj.... sve naše priče tek će biti ispričane. Hvala ti", napisao je fotograf Boris Štajduhar.

Petar Štefanić: Takvih nema na svakom koraku!

"Umro Kuljiš, baš me pogodilo. Jedan od onih zbog kojih sam se bavio ovim poslom. Čudo od talenta. Imao sam ga čast ugostit u emisiji. Nadi i djeci iskrena sućut, a Denis će se snaći i tamo. Jer takvih nema na svakom koraku", napisao je novinar i voditelj Petar Štefanić. 

Davor Huić: Silno duhovit i obrazovan

"Wow ... jedan od najboljih pisaca naših, silno duhovit i obrazovan... Posljednji put kad smo pričali dao mi je jednu briljantnu ideju za Lipu. Čuj Davor zašto vi ne biste...Možda baš to i napravimo... RIP", napisao je na Facebooku Davor Huić.

Velimir Šonje: Ne mogu zamisliti hrvatske medije i Facebook bez Denisa

"Jutros je stigla vijest da je umro Denis. Ne mogu izdržati i ne sjetiti se ovog teksta o Brijunima koji mi je nedavno posudio sa svoje stranice. Taj tekst je tako denisovski! Znate što pod time mislim... Bujica podataka kroz koje se prelama priča o bližoj i daljoj prošlosti, jedinstven stil koji vam prođe kroz glavu kao čaša vode žednom u pustinji. Znao je i pretjerati, stekao tolike neprijatelje, ali i u pretjerivanjima je najčešće bio u pravu. Ako za ikoga vrijedi ona da čovjeka ne sudiš po tome tko su mu prijatelji, nego tko su mu neprijatelji, vrijedi za Denisa.

Otkad čitam hrvatske medije, čitam i Denisa. Tamo negdje od početka 80-ih... Zapravo, ne mogu zamisliti hrvatske medije i Facebook bez Denisa. Putevi nam se nisu ranije sreli, ali igra životnih okolnosti dovela nas je do povremenih druženja u zadnjih godinu, dvije dana. Kako dobar, pametan i zaigran čovjek! Da, mislim da je Denis do samog kraja bio i zaigran..."

Drago Pilsel: Bio je vrlo talentiran novinar i silno zaslužan

Bio mi je urednik, tri puta. Imali smo razlike, ali valja priznati da je Denis Kuljiš bio vrlo talentirani novinar. Silno zaslužan unatoč nekim suspektnim objavama. Kao urednik Globusa prodao je 40 milijuna primjeraka. Danas je preminuo (68). Iskrena sućut obitelji. R.I.P. kolega

Snježana Banović: S njim je bilo zabavno i kada se nismo slagali

"Iduće bismo godine proslavili 40 godina drugarstva. Bio mi je prvi urednik, mentor, kolega, prijatelj, član obitelji. U poslu, u usponima i padovima, u slavljima i žalostima. I kad se nismo slagali bilo je zabavno, smijali bi se i sve bi opet bilo u redu. Zbogom dragi Denise."

 

Neke od tekstova koje je Kuljiš napisao za Večernji list pročitajte OVDJE!

Ključne riječi

Komentara 108

DU
Deleted user
13:46 18.08.2019.

Meni se kao novinar niti malo nije sviđao , svojim ruganjem i provociranjem nije poštivao drugu osobu, ljudima upadao u riječ i bio pametniji od drugih.... svi ćemo mi na drugi svijet ali mi smeta ono " o pokojnicima svee najbolje" dakle sretan mu put kao što će biti svima nama ako za života nema nitko poštovanja prema nama još manje nam treba poslije smrti !

IV
Ivicazgb
13:23 18.08.2019.

Uglavnom je gluposti mljeo....ništa suvislo....to je samo osvrt na njegovo novinarstvo...ostalo ne znam...

Avatar SheriffWoody
SheriffWoody
12:34 18.08.2019.

Ja ga se sjećam po pričama o izmišljenoj agresiji na BiH, o nepostojećem sporazumu Tuđman-Milošević i prenošenju ostalih umotvorina iz kuhinje Kosa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije