Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Opraštaju se od Kuljiša: Imao je čaroban stil, bilo je ludo duhovit...

Vijest o njegovoj smrti pogodila je njegove najbliže, ali i brojne prijatelje i kolege kod kojih je ostavio neizbrisivi trag, a koji se od velikana hrvatskog novinarstva opraštaju na društvenim mrežama dirljivim porukama i "crticama" iz njegova života...
18. kolovoza 2019. u 12:14 108 komentara 12859 prikaza
Denis Kuljiš
Foto: Danijel Berković/Pixsell

Istaknuti hrvatski novinar, pisac i publicist Denis Kuljiš umro je jutros u bolnici Setara milosrdnica u Zagrebu, u dobi od 68 godina nakon kratke i teške bolesti.

Denis Kuljiš U 68 godini Preminuo je legendarni novinar i urednik Denis Kuljiš

Vijest o njegovoj smrti pogodila je njegove najbliže, ali i brojne prijatelje i kolege kod kojih je ostavio neizbrisivi trag, a koji se od velikana hrvatskog novinarstva opraštaju na društvenim mrežama dirljivim porukama i "crticama" iz njegova života...

Thomas Bauer: Imao je taj neki čaroban stil

Vlasnik PR agencije Thomas Bauer na Facebooku je napisao:

"Umro je Denis Kuljiš. Definitivno prvo pero našeg novinarstva. Imao je taj neki čaroban stil koji te tjera da pročitaš devet kartica teksta iako piše o prometnoj situaciji u Virovitičko-podravskoj županiji i baš ti je sila na zahod. I bio strašna eruditčina. Bez obzira što se nekada nisam slagao s njim, i znao je fulat stvari, bio je genijalac i obožavao sam ga čitat čak i tada.

Počivao u miru."

polet Društvo mediji I 40 godina kasnije, Polet je još uvijek 'kriv za sve'

Boris Štajduhar: Sve naše priče tek će biti ispričane!

"Obilježio si velik dio mog života....kao urednik, kolega, prijatelj.... sve naše priče tek će biti ispričane. Hvala ti", napisao je fotograf Boris Štajduhar.

Petar Štefanić: Takvih nema na svakom koraku!

"Umro Kuljiš, baš me pogodilo. Jedan od onih zbog kojih sam se bavio ovim poslom. Čudo od talenta. Imao sam ga čast ugostit u emisiji. Nadi i djeci iskrena sućut, a Denis će se snaći i tamo. Jer takvih nema na svakom koraku", napisao je novinar i voditelj Petar Štefanić. 

Davor Huić: Silno duhovit i obrazovan

"Wow ... jedan od najboljih pisaca naših, silno duhovit i obrazovan... Posljednji put kad smo pričali dao mi je jednu briljantnu ideju za Lipu. Čuj Davor zašto vi ne biste...Možda baš to i napravimo... RIP", napisao je na Facebooku Davor Huić.

Velimir Šonje: Ne mogu zamisliti hrvatske medije i Facebook bez Denisa

"Jutros je stigla vijest da je umro Denis. Ne mogu izdržati i ne sjetiti se ovog teksta o Brijunima koji mi je nedavno posudio sa svoje stranice. Taj tekst je tako denisovski! Znate što pod time mislim... Bujica podataka kroz koje se prelama priča o bližoj i daljoj prošlosti, jedinstven stil koji vam prođe kroz glavu kao čaša vode žednom u pustinji. Znao je i pretjerati, stekao tolike neprijatelje, ali i u pretjerivanjima je najčešće bio u pravu. Ako za ikoga vrijedi ona da čovjeka ne sudiš po tome tko su mu prijatelji, nego tko su mu neprijatelji, vrijedi za Denisa.

'SPECIJAL OBZOR 12.04.2012. Zagreb - Denis Kuljis, novinar i kolumnist. Photo: Boris Scitar/VLM' tajni agent stevan Denis Kuljiš uzvraća udarac: Kako sam pobijedio Hrvatsku

Otkad čitam hrvatske medije, čitam i Denisa. Tamo negdje od početka 80-ih... Zapravo, ne mogu zamisliti hrvatske medije i Facebook bez Denisa. Putevi nam se nisu ranije sreli, ali igra životnih okolnosti dovela nas je do povremenih druženja u zadnjih godinu, dvije dana. Kako dobar, pametan i zaigran čovjek! Da, mislim da je Denis do samog kraja bio i zaigran..."

Drago Pilsel: Bio je vrlo talentiran novinar i silno zaslužan

Bio mi je urednik, tri puta. Imali smo razlike, ali valja priznati da je Denis Kuljiš bio vrlo talentirani novinar. Silno zaslužan unatoč nekim suspektnim objavama. Kao urednik Globusa prodao je 40 milijuna primjeraka. Danas je preminuo (68). Iskrena sućut obitelji. R.I.P. kolega

Snježana Banović: S njim je bilo zabavno i kada se nismo slagali

"Iduće bismo godine proslavili 40 godina drugarstva. Bio mi je prvi urednik, mentor, kolega, prijatelj, član obitelji. U poslu, u usponima i padovima, u slavljima i žalostima. I kad se nismo slagali bilo je zabavno, smijali bi se i sve bi opet bilo u redu. Zbogom dragi Denise."

 

Neke od tekstova koje je Kuljiš napisao za Večernji list pročitajte OVDJE!

Maja, Ana Maria, Andrijana, Josipa, Petra, Ema, Nikolina i Tihana: Itekako možemo biti korisne hrvatskom zdravstvenim sustavu u pandemiji COVID-19! Ako je staž obavezan, zašto ga ne omoguće, a ako je to nemoguće, neka ga ukinu
PRIPRAVNICI U NEIZVJESNOSTI
Zovete umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina?!
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
 • Deleted user:

  Meni se kao novinar niti malo nije sviđao , svojim ruganjem i provociranjem nije poštivao drugu osobu, ljudima upadao u riječ i bio pametniji od drugih.... svi ćemo mi na drugi svijet ali mi smeta ono " o pokojnicima sve ... prikaži još!e najbolje" dakle sretan mu put kao što će biti svima nama ako za života nema nitko poštovanja prema nama još manje nam treba poslije smrti !

 • Ivicazgb:

  Uglavnom je gluposti mljeo....ništa suvislo....to je samo osvrt na njegovo novinarstvo...ostalo ne znam...

 • Avatar SheriffWoody
  SheriffWoody:

  Ja ga se sjećam po pričama o izmišljenoj agresiji na BiH, o nepostojećem sporazumu Tuđman-Milošević i prenošenju ostalih umotvorina iz kuhinje Kosa