Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspiješna akcija spašavanja

Bravo za zadarske HGSS-ovce! Nakon četiri sata dramatične akcije spašen pas kod Jesenica

Foto: HGSS Zadar/PIXSELL
1/12
19.03.2024.
u 11:57

Pas je zadržan do jutra i nakon toga odveden u zadarski azil radi utvrđivanja vlasništva očitanjem čipa i veterinarskog pregleda.

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u Zadru još jednom su pokazali hrabrost, predanost i spretnost u spašavanju jednog psa koji se našao zarobljen na strmoj litici nekadašnjih rudnika boksita u Jasenicama. Dežurni spašavatelj Stanice Zadar, nešto prije 17 sati u nedjeju zaprimili su poziv osobe s informacijom da na maloj polici u starom rudniku stoji pas koji ne može samostalno izaći iz jame.

"Ekipe kreću prema lokaciji iz nekoliko smjerova (Karin, Bibinje, Zadar, Starigrad). Dolaskom prvih spašavatelja na teren (17:57) izrađuju se sidrišta i priprema linija za izvlačenje. Pas se nalazio na 70-ak metara ispod površine na uskoj polici. Dva spašavatelja spuštena su dvostrukim užetom do psa, nakon zbrinjavanja i pakiranja u „pelenu“ započelo je izvlačenje. Bez većih poteškoća spašavatelji i pas izvučeni su iz jame u 20:30." stoji u objvai HGSS-a Zadar. 



Pas je zadržan do jutra i nakon toga odveden u zadarski azil radi utvrđivanja vlasništva očitanjem čipa i veterinarskog pregleda. Akcija je završila u 21:00 povratkom svih spašavatelja kućama. Pas budući da nije čipiran, postoji mogućnost da će ga udomiti muškarac koji ga je pronašao i odmah obavijestio HGSS o situaciji.

Ključne riječi

Komentara 2

JE
jespis
15:27 19.03.2024.

Kad bi barem HGSS-ovci preuzeli, barem nakratko, vlast u RH!

EB
EBERT
12:13 19.03.2024.

Svaka vam cast : Vi ste decki sa velikim srcem. Ova vijest me usrecila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije