Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštra reakcija

Branitelji: Premijeru, kakav se to građanski rat vodio u Hrvatskoj?!

Zoran MIlanović (1)
Slavko Midzor/Pixsell
17.03.2013.
u 11:07

Premijer je odgovorio kako je njegova izjava izvučena iz konteksta odnosno da nije citiran njegov cijeli govor

Na jučerašnju izjavu premijera Zorana Milanovića koji je uspoređujući Hrvatsku s Danskom i Finskom kazao kako "Finska nije imala građanski rat nikada", oštro su reagirali hrvatski branitelji.

- Poštovani prijatelji, je li to moguće? Da premijer jedne države koja je pretrpjela agresiju tih razmjera, a koju definiciju i činjenicu je prihvatilo i Vijeće Europe, može javno iznijeti takvu tvrdnju te agresiju pretvarati u građanski rat i tako činiti nemjerljivu štetu vlastitom narodu i državi koju predstavlja, poručio je Renato Šelj, predsjednik Udruge HVIDR-a Črnomerec.

Dodao je kako ovakve tvrdnje zaslužuju najstrožu osudu i širu javnu raspravu.

Danas se pak  šef SDP-a osvrnuo na medijski tretman njegovog jučerašnjeg govora članovima svoje stranke na Glavnom odboru SDP-a, odnosno na prilog Nove TV koja je po njegovu mišljenju napravila senzacionalan prilog jer je njegov govor izrezala tako da je dovela u zabludu gledatelje jer ispada da je Zoran Milanović misli da je Hrvatska imala građanska rat.

Naime, govoreći jučer Zoran Milanović u jednom trenutku se referiarao na neprimjerene izjave Ruže Tomašić, da je Hrvatska zemlja Hrvata, a da su svi ostali gosti i u tom kontekstu je rekao da "Hrvatska nije Danska ni Finska u kojoj se zna čuti da je Finska za Fince, a da su ostali gosti. Ta Finska nije imala građanski rat nikada. " Premijera je zasmetalo što je Nova TV upravo na ovom mjestu izrezala prilog i izvukla zaključak da je Hrvatska imala građanski rat. A onda je ponovio još jednom što je rekao u nastavku svoje izjave:

- Ulazimo kao 28. članica, jedina članica koja je imala razoran rat i agresiju prije manje od 20 godina. Dakle, to su moje riječi, dakle što sam rekao? Da je Hrvatska imala razorni rat i agresiju. A Nova TV je prekinula moj govr i izvukla svoj zaključak. Svi ostali novinari koji su bili tamo dali su si truda da poslusaju izjavu do kraja, rekao je Zoran Milanović.

Što je premijer Milanović točno rekao pogledajte u video i audio zapisu.

Komentara 11

WI
wice
08:49 18.03.2013.

Kada danas visoki dužnosnici poput Vesne Pusić, Milanovića i Jospiovića govore kako treba povući tužbu protiv Srbije za genocid, na djelu politika je prihvaćanja građanskog rata i oslobađanja Srbije kao agresora i pokušaj da se na toj politici gradi nekoko novo bratstvo i jedinstvo na ovim prostorima. Meni je drago da je to pitanje sada došlo u javnost i da se otvorila rasprava o tome je li to bio građanski rat ili nije. Mislim da bi tu raspravu trebalo nastaviti, da bi ju trebalo staviti na dnevni red Hrvatskog sabora i da bi u pripremi te točke trebali izvući sve izjave sadašnjih državnih dužnosnika, a pogotovo nekih, i pokazati da oni zapravo cijelo vrijeme vode politiku nametanja krivotvorina da se radilo o građanskom ratu, a ne velikosrpskoj agresiji.

WI
wice
08:53 18.03.2013.

Nije najveći problem to što je Milanović rekao, iako je i to problem, nego je najveći problem što u Hrvatskoj djeluje peta haaška kolona koja i dalje optužuje Hrvatsku kao krivca da bi rehabilitirala Srbiju i da bi se sve svelo upravo na tu tezu da se u Hrvatskoj vodio građanski rat s podijeljenom krivnjom i da se svatko svakom treba ispričati i idemo dalje graditi bratstvo i jedinstvo. Mislim da ti političari nikad nisu iskreno prihvatili Hrvatsku i nikad nisu preboljeli Jugoslaviju. Drugo, ti političari su bili uvjereni da Haaški sud ima povijesnu misiju da svojim presudama krivotvori istinu i da Domovinski rat pretvori u građanski rat s podijeljenom krivnjom i da se amnestira Srbija kao agresor i jedini krivac. Bili su uvjereni da će Žalbeno vijeće potvrditi presudu Gotovini, Markaču i Tuđmanu i zato su vodili takvu politiku da zabiju zadnji čavao u lijes Tuđmanovoj Hrvatskoj.

OB
-obrisani-
13:33 17.03.2013.

Nasilje nad izgovorenom i pisanom rječju u našoj Domovini napreduje korakom od sedam milja. Nakon što je novinarka Karolina Vidović-Krišto suspendirana, izvrijeđana, ukinuta joj je emisija i izdala ju je matična udruga Hrvatsko novinarsko društvo samo zato jer je radila svoj posao i napravila kvalitetnu emisiju raskrinkavši pedofilsko podrijetlo tzv. "modula 4", sada se zbog iznošenja stava i mišljenja trpa čak u zatvor Zdravko Mamić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije