Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška Ercegu

Branitelj Poljak protiv prosvjeda: Gdje je dostojanstvo onih koji su podigli tabor na Savskoj?

Trzezbor Piekutowski
Foto: Facebook/Trzezbor Piekutowski
05.02.2015.
u 15:53

"Pametan general je rekao svojoj bivšoj vojsci: 'Okrenimo se budućnosti, rat je gotov'. Nekima nije to bilo po volji", piše Piekutowski

Poljak i sudionik Domovinskog rata Trzezbor Piekutowski na svom je Facebook-profilu objavio javno pismo podrške splitskom branitelju Zoranu Ercegu.

"Pitam se gdje je ljudsko dostojanstvo onih koji su podigli tabor na Savskoj, vrijeđaju i prijete hrvatskim građanima, monopoliziraju si domoljublje, krše zakone RH, ne poštuju državne institucije, razbijaju krumpirima prozore u državnim zgradama, polijevaju državne dužnosnike vodom...i prijete krvavim obračunom", piše Piekutowski koji je napisao da branitelji koji prosvjeduju u Savskoj njega ne zastupaju.

 

 

"Pametan general rekao je svojoj bivšoj vojsci: 'Okrenimo se budućnosti, rat je gotov'. Nekima nije to bilo po volji", piše Piekutowski te dodaje da je zadnju zapovijed generala Gotovine izvršio odavno.

"Prvenstveno kao čovjek, onda kao bivši hrvatski branitelj dajem podršku vašem glasu i građanskoj hrabrosti, da taj glas kao glas zdravog razuma, ne mržnje, doprinese hlađenju usijanih glava te dokidanju straha od kritike gluposti, primitivizma i malodušnosti. Ovo je glas ljublja prema ovoj zemlji i svim građanima", zaključuje Trzezbor Piekutowski.

Cijelo pismo pročitajte OVDJE

>>Drago Prgomet: 'Branitelji, vrijeme je za prekid prosvjeda'

>>Glogoški razočaran: Ovdje se provodi politika izjednačavanja žrtve i agresora

Komentara 182

DU
Deleted user
18:14 05.02.2015.

Krivo piše, gospodin je Zoran Erceg, ne Herceg, šire znan u Splitu kao zamjenik urednika Ferala i muž kojem je Viktor Ivančić, formalno izvršni urednik, "ukrao" ženu - inače glavnu urednicu Ferala, aka, ex HTV novinarka Heni Erceg! Tako da kad se zna tko je lansirao tu strelicu uperenu prema braniteljima ispred Ministarstva, sve postaje učas kristalno jasno...

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
16:11 05.02.2015.

danas postaješ medijska zvijezda ako udaraš po braniteljima ili po Hrvatima koji ne mogu podnijeti da Hrvati u dijaspori mogu glasati.Za one slabijeg pamćenja Gotovina je za branitelje u Savskoj rekao:To su naši branitelji. Oni imaju pravo reći što žele.

BA
bakulušić
18:24 05.02.2015.

Poštovani gospodin Piekutowski ima krive informatore i informacije. Hrvatski branitelji nisu ni mrava zgazili a kamoli nekoga ugrozili. Osim ako, kao ugrozu promatramo traženje nečije ostavke. Po Ustavu i zakonu, svatko ima pravo izraziti nezadoviljstvo, iznijeti svoje mišljenje i protestirati. Dakle, svatko! Ako smije svatko, zašto ne smiju hrvatski branitelji? Pa sve da nisu u pravu, tko im to može osporiti? Ove reakcije više liče na paranoju pa zato i jesu tako oštre i velike da su dirnule i uvaženog branitelja Piekutowskog. Recite čovjeku da nema razloga za zabrinutost. I recite mu da u Hrvatskoj nije provedena lustracija pa da oni koji su trebali biti lustrirani a nisu,sada lustriraju hrvatske branitelje. Poljak je, razumjet će.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije