Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poplave u Engleskoj

VIDEO Brana samo što nije puknula: Evakuiraju cijeli grad

Whaley Bridge
Foto: REUTERS
1/6
01.08.2019.
u 18:21

Stanovnicima je naređeno da napuste svoje domove te da sa sobom ponesu stvari koje su im potrebne za idućih nekoliko dana

Engleski grad Whaley Bridge evakuiran je zbog opasnosti da bi brana mogla puknuti nakon što je oštećena uslijed velikih kiša.

Ako brana pukne, cijelo bi selo moglo biti obrisano s lica zemlje, upozoravaju lokalni stanovnici.

Stanovnicima je stoga naređeno da napuste svoje domove te da sa sobom ponesu stvari koje su im potrebne za idućih nekoliko dana. Obližnja škola služi im kao prihvatni centar, no ne zna se koliko će dana u njoj stanovnici biti smješteni, piše The Telegraph.

Još se ne zna koliko je ljudi evakuirano, no u gradu stanuje 6500 osoba.

Anna Aspinall (36) kaže kako su ona i njezini susjedi bili pozvani da pomognu nositi vreće s pijeskom okolo brane, no onda su ih sigurnosne službe poslale kući zbog 'velikog rizika da će zid puknuti'.  

– Proteklih nekoliko dana padala je jaka kiša zbog čega se spremnik napunio, a rijetko je pun te mu sada prijeti pucanje – kazala je ona.

Osim što postoji opasnost da će brana puknuti, ulice grada su poplavljene pa policija upozorava stanovnike da ne voze tim ulicama jer ne znaju koliko je duboka voda.

Komentara 5

DU
Deleted user
23:43 01.08.2019.

baš nas briga... napustili su voljenu EU 😂

AA
aabbcc
00:09 02.08.2019.

Na slici nije u pitanju pucanje brane vec brana od materijala koji se raspada na kisi !

DD
dobar.d
10:57 02.08.2019.

Bosanci sfusali englesku branu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije