Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božo Petrov:

'Volio bih biti kao Prgomet jer on sve zna i kad nema informacije'

08.11.2015., Zagreb - Atmosfera u stozeru Mosta nezavisnih lista.  Bozo Petrov, Drago Prgomet.
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
17.05.2016.
u 13:06

– Nisam najavio izbore već početak najvećih reformskih paketa – kaže potpredsjednik Vlade.

Potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov najavio je da će svi Mostovi zastupnici sutra biti na glasovanju, a vjeruje da će se ovaj put uspjeti skupiti potrebni kvorum za izglasavanje više od 20 zakona i izvještaja koji su na čekanju već tri tjedna.

Kaže da nikada nije rekao da se na jesen ide na prijevremene izbore.

– Ne znam na koji način su to prenijeli mediji. Mislim da je vrlo jasno da je Vlada u ovom trenutku stabilna i što se tiče većine u Saboru. Jasan je i razlog zašto smo mi ušli u ovu priču – da se provedu promjene za koje smo se zalagali i prije izbora. To je jedini naš interes i normalno je, ako jedna od strana nije zadovoljna jer se nije ostvario njezin interes, da onda ne vidimo razlog za postojanje takve Vlade. Ali, s druge strane, ja vjerujem da smo se posložili. Vjerujem da su i svi napadi i neke dječje bolesti prošli i zaista se nadam da ćemo početi raditi. Ono što sam rekao i dodatno komentirao što se tiče jeseni, pa je to nekome bilo čudno, rekao sam da najesen počinju najveći reformski paketi što se tiče akcijskog plana reformi i onda, ako tu zaškripi, to je možda najfragilnija točka, možda su zbog toga komentirali da sam najavio izbore, a nisam – objašnjava Petrov.

Priznaje da bi sve moglo bolje funkcionirati, ali vjeruje da će se moći nastaviti raditi.

Demantira da se posvađao sa svojim bivšim savjetnikom Ivicom Relkovićem.

- U svađi? To pitate radi izjave gospodina Prgometa? Mislim da bih mogao težiti postati sličan nekom gospodinu Prgometu budući da on sve zna i kad nema informacije. Jučer sam s gospodinom Relkovićem bio na dva sastanka – tvrdi Petrov.

Osvrnuo se i na inicijativu SDP-a za opoziv prvog potpredsjednika Vlade i šefa HDZ-a Tomislava Karamarka nakon afere "konzultantica" te ustvrdio da treba pričekati odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa.

– Mislim da nije korektno, dok određene ustanove obavljaju svoj posao, jedan je postupak u tijeku, na bilo kakav način to komentirati. Mi možemo komentirati njihovu odluku kakva bude, ali na bilo kakav način utjecati na njihovu odluku, a to je moguće ako komentirate, mislim da to nije korektno. Mi ćemo se suzdržati od bilo kakvih komentara dok se ne donese odluka Povjerenstva – kazao je Petrov.

Novinare je zanimalo je li Karamarko, s obzirom na cijelu priču, sam trebao podnijeti ostavku, kako to rade političari u drugim zemljama.

– Hrvatska je čudna zemlja što se tiče politike. I to posljednjih 25 godina – ne bih uzimao samo primjer zadnjeg mjeseca ili zadnjih šest mjeseci – tvrdi Petrov.

Komentara 55

HR
hr76
14:27 17.05.2016.

Prgomet je sve ono što ne volim kod političara. Naprijed možemo tek kad se oslobodimo svih sličnih.

4M
4mazge
13:46 17.05.2016.

Podrška Mostu! Jesu li idealni?....nisu jasno kao dan! Jesu li na tržištu jedina snaga koja može donijeti nešto bolju budućnost zemlji i narodu?...svakako!....zato sam i glasao za njih....i ako zadrže razinu kvalitete opet ću!

NO
nonasur
13:33 17.05.2016.

Ajmo Most! HDZ = SDP!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije