Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE VIŠE ZARAŽENIH

Božinović na Vladi otkrio: Stožer razmatra novi set mjera

Zagreb: Nacionalni stožer za civilnu zaštitu održao konferenciju za medije
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
04.11.2021.
u 13:29

Inspektori civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata pojačali su nadzor poštovanja epidemioloških mjera pa je tako u zadnjih tjedan dana provedeno 11.578 nadzora

Ministar Davor Božinović na sjednici Vlade govorio je o postupcima Stožera civilne zaštite koji, unatoč velikom porastu broja zaraženih, nije donio nove, strože mjere.

Rekao je kako su inspektori civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata pojačali nadzor poštovanja epidemioloških mjera.

– U zadnjih tjedan dana provedeno je 11.578 nadzora, nepravilnosti se najčešće odnose na pružanje ugostiteljskih usluga izvan radnog vremena, odnosno nakon 24 sata, nenošenje zaštitnih maski za lice od osoblja u ugostiteljskim objektima, nepridržavanje propisanog razmaka između stolova od minimalno dva metra, nepoštovanje propisane fizičke distance od najmanje dva metra u zatvorenim prostorima kao i nenošenje maski u javnom prijevozu. Izdano je 27 prekršajnih naloga, 176 pisanih upozorenja, 14 usmenih rješenja, 25 obavijesti o počinjenu prekršaja, podneseno je 10 optužnih prijedloga, naplaćeno je 17 novčanih kazni – kazao je Božinović.

O novim mjerama se, kaže, razgovara.

– Stožer razmatra novi set mjera koje bi se odnosile na stvaranje sigurnijeg okruženja u smislu nastojanja ograničavanja brzine širenja virusa. Još traju razgovori, smatramo da ćemo sa zaključcima biti u mogućnosti upoznati javnost kad oni budu doneseni –  rekao je Božinović i dodao: – Unatoč svim mjerama najučinkovitije su temeljne protuepidemijske mjere kojima svatko može zaštititi samoga sebe, a to su izbjegavanje okupljanja, nošenje maski, prozračivanje zatvorenih prostora, higijena ruku i naravno – cijepljenje.

VIDEO Najviše od početka epidemije: U Hrvatskoj zabilježeno 6310 novih slučajeva zaraze!

Komentara 36

AD
admzaq
14:29 04.11.2021.

Novi set mjera, ali ne prije kolone sjecanja u Vukovaru. Vec vidjeno i lani i preklani. U ove vase gluposti vise ni cjepljeni ne vjeruju.

BR
bracoiseka
14:26 04.11.2021.

Dok vi razmarate, ja sam prebolio koronu...Već na 2000 zaraženih je trebalo uvesti lockdown, i testiranje cijepljenih i necijepljenih...

AN
anthropos
14:21 04.11.2021.

Jednostavno ne smiju od plenkovica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije