Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA HAC - REMORKER

Počelo suđenje Kalmeti, a on kaže: Nisam kriv!

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
16.10.2017.
u 18:38

Bivšem ministru suđenje je u ponedjeljak počelo na zagrebačkom Županijskom sudu, a osim u aferi HAC - Remorker, optužen je i u kraku afere Fimi medija.

Nismo krivi - kazali su na zagrebačkom Županijskom sudu Božidar Kalmeta i ostali optuženi u aferi HAC - Remorker.

Bivšem ministru suđenje je u ponedjeljak počelo na zagrebačkom Županijskom sudu, a osim u aferi HAC - Remorker, optužen je i u kraku afere Fimi medija. Suđenje je počelo čitanjem optužnice i izjašnjavanjem o krivnji, te uvodnim govorima stranaka, a Kalmetin odvjetnik Krešimir Vilajtović kazao je da nema niti jednog dokaza koji potvrđuje navode optužnice te da će obrana to i dokazati.

Kalmeta je optužen da je povezao ljude iz svojeg ministarstva, Hrvatskih cesta (HC) i Hrvatskih autocesta (HAC) te da je sa suradnicima podijelio više od 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta. Novac su, prema optužnici, izvlačili preko tvrtke Igora Premilovca Remorker, a Premilovac je već ranije priznao krivnju te se nagodio s tužiteljstvom.

Osim njega krivnju su već ranije priznali i Josip Sapunar i Ivan Berket. Kalmeta se tereti i da je naložio izradu filma Prometna renesansa Hrvatske. Film je naručen i plaćen oko 600.000 kuna, no nikada nije prikazan.

Komentara 11

RZ
Rocky.Zg
18:56 16.10.2017.

Naravno na nije kriv. Nije ni Sanader, ni Vidošević, ni Mamić, ni Bandić, ni Horvatinčić, niti onaj svećenik koji je silovao maloljetnika. Ma ni Todorić nece biti kriv. Ako imaš u ovoj zemlji novaca i političkih veza, naravno da nisi kriv.

DU
Deleted user
21:10 16.10.2017.

Kad je lopov rekao da je ukrao ?

DU
Deleted user
20:08 16.10.2017.

Kriv je onaj roditelj koji svoje dijete suznih očiju i pogleda spuštena od srama šalje u svijet, dok i dalje nepokolebljivo svoj glas daje zna se komu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije