Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Počelo suđenje Kalmeti, a on kaže: Nisam kriv!

Bivšem ministru suđenje je u ponedjeljak počelo na zagrebačkom Županijskom sudu, a osim u aferi HAC - Remorker, optužen je i u kraku afere Fimi medija.
16. listopada 2017. u 18:38 11 komentara 1054 prikaza
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Nismo krivi - kazali su na zagrebačkom Županijskom sudu Božidar Kalmeta i ostali optuženi u aferi HAC - Remorker.

Andrej Plenković i Milorad Pupovac Eduard Petranović Dok šire rat sa svojim poduzetnikom godine, u tišini uhljebljuju

Bivšem ministru suđenje je u ponedjeljak počelo na zagrebačkom Županijskom sudu, a osim u aferi HAC - Remorker, optužen je i u kraku afere Fimi medija. Suđenje je počelo čitanjem optužnice i izjašnjavanjem o krivnji, te uvodnim govorima stranaka, a Kalmetin odvjetnik Krešimir Vilajtović kazao je da nema niti jednog dokaza koji potvrđuje navode optužnice te da će obrana to i dokazati.

Kalmeta je optužen da je povezao ljude iz svojeg ministarstva, Hrvatskih cesta (HC) i Hrvatskih autocesta (HAC) te da je sa suradnicima podijelio više od 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta. Novac su, prema optužnici, izvlačili preko tvrtke Igora Premilovca Remorker, a Premilovac je već ranije priznao krivnju te se nagodio s tužiteljstvom.

Osim njega krivnju su već ranije priznali i Josip Sapunar i Ivan Berket. Kalmeta se tereti i da je naložio izradu filma Prometna renesansa Hrvatske. Film je naručen i plaćen oko 600.000 kuna, no nikada nije prikazan.

Kalmeta: 'Premijer je bio ljut jer su se u pošti zapošljavali kadrovi koji nisu članovi HDZ-a!' Svjedočenje Vesne Rodić Ina Vidošević svjedokinji donijela 160.000 kuna Pripremno ročište Kalmeta: Ovo je početak kraja mučnog razdoblja za mene i moju obitelj
Lea Krivošić
zaljubljenica u fotografiju
Otišla je naša reporterka Lea, autorica jedne od najpoznatijih fotografija iz Domovinskog rata
Junior Adventures
Sigurnost na internetu
Znate li kako vaša djeca koriste internet?
 • Rocky.Zg:

  Naravno na nije kriv. Nije ni Sanader, ni Vidošević, ni Mamić, ni Bandić, ni Horvatinčić, niti onaj svećenik koji je silovao maloljetnika. Ma ni Todorić nece biti kriv. Ako imaš u ovoj zemlji novaca i političkih veza, naravno da nisi kriv.

 • Avatar ČUBE
  ČUBE:

  Kad je lopov rekao da je ukrao ?

 • Mimosvit:

  Kriv je onaj roditelj koji svoje dijete suznih očiju i pogleda spuštena od srama šalje u svijet, dok i dalje nepokolebljivo svoj glas daje zna se komu.