Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
misa u zagrebačkoj katedrali

Bozanić okupljenim vjernicima i članovima državnog vrha zaželio sretan Božić

Misno slavlje u zagrebačkoj katedrali
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/15
25.12.2018.
u 13:00

Isusovo rođenje dalo je smisao ljudskog života. Mi po Božiću postajemo sinovi i kćeri Božje, jer se sin Božji utjelovio na Božić. To je dar Božića, kazao je kardinal Bozanić

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodio je u utorak, na blagdan Božića, misno slavlje u prepunoj zagrebačkoj katedrali, na kojem je okupljenim vjernicima i članovima državnog vrha zaželio sretan Božić, a u propovijedi je istaknuo da je Isusovo rođenje dalo smisao ljudskog života.

 "Isusovo rođenje dalo je smisao ljudskog života. Mi po Božiću postajemo sinovi i kćeri Božje, jer se sin Božji utjelovio na Božić. To je dar Božića", kazao je kardinal Bozanić. Slavlju je koncelebrirao veći broj svećenika Zagrebačke nadbiskupije te apostolski nuncij nadbiskup Giuseppe Pinto, čiju je nazočnost kardinal Bozanić posebno istaknuo.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Bozanić je naglasio da mu je draga nazočnost predstavnika držanih vlasti, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića sa nazočnim saborskim zastupnicima i predsjednika hrvatske Vlade Andreja Plenkovića s nazočnim ministrima, te predsjednika HAZU Zvonka Kusića.

Oni su ovdje kao vjernici, ali i kao predstavnici hrvatskih državnih institucija, koje time odaju priznanje vjernicima građanima Hrvatske koji slave danas zajednički Božić, kazao je kardinal i poručio: Neka Božić bude blagoslovljen svima.

Na kraju misnog slavlja odsvirana je hrvatska himna, kardinal Bozanić čestitao je Božić predstavnicima državnog vrha i rukovao se s njima, a oni su poslije mise svratili u Nadbiskupski dvor.

Komentara 7

DU
Deleted user
13:25 25.12.2018.

je li kriminalna organizacija prigodno uplatila što na tajni račun ofarbanog popa u vatikanskoj banci?...

DU
Deleted user
14:15 25.12.2018.

Zar je najbitniji dio mise tko je bio i kog je pozdravio... Očigledno da ne idu na misu kao vjernici već kao reklamni prostor za stranku

BO
boris
15:48 25.12.2018.

nakon toga kako postupaju s narodom, odnarođeni političari, uopće im nije mjesto u Crkvi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije