Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mudrost, razboritost i odgovornost

Bozanić uputio božićne čestitke predsjednici, premijeru i predsjedniku Sabora

Andrej Plenković Kolinda Grabar-Kitarović
Marko Lukunic/PIXSELL
24.12.2018.
u 18:40

Isusovo rođenje u Betlehemu otvara nam obzore Božje dobrote i milosrđa u kojem se dogodio susret između Boga i njegova stvorenja, poručio je kardinal Bozanić

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je u ponedjeljak božićne čestitke hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, te predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću, poželjevši im mudrost, razboritost i odgovornost u vođenju Hrvatske, kako bi u zajedništvu i uzajamnom poštovanju gradili bolju budućnost za sve Hrvate u domovini i inozemstvu.

Čestitajući blagdan Božića predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović, kardinal Bozanić predsjednici je poželio mudrost, razboritost i odlučnost u vođenju i izgradnji Hrvatske, te izrazio želju da njezino poticanje domoljublja i vjere pridonese jačanju zajedništva Hrvata u domovini i inozemstvu.

"Isusovo rođenje u Betlehemu otvara nam obzore Božje dobrote i milosrđa u kojem se dogodio susret između Boga i njegova stvorenja. Susret je to u kojem se Sin Božji objavio kao čovjekoljubac i povezao se s ljudima na divan i nepredvidiv način, pun ljubavi i suosjećanja za čovjeka. Puninom svoga božanstva ušao je u našu stvarnost te je ispunio toplinom i ljudskošću, pozivajući sve na zajedništvo i uzajamno prihvaćanje", stoji u Bozanićevoj božićnoj poruci predsjednici.

"Kao dionici otajstva Božića molimo Gospodina da Vam udijeli mudrost, razboritost i odlučnost u vođenju državničkih poslova da biste svojim radom pridonosili izgradnji naše lijepe i plemenite Domovine. Stoga, neka Vaše ustrajno poticanje na domoljublje i vjeru u vlastite mogućnosti pridonosi zajedništvu i samopouzdanju hrvatskog nacionalnog bića u domovini i inozemstvu", dodaje se.

Kardinal Bozanić zahvalio je predsjednici na čestitkama koje je prigodom Božića i Nove godine uputila njemu, svećenicima, redovnicama i redovnicima te svim katoličkim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije, te poručio: "Uz molitvu da svjetlo Božića obasja mirom i blagoslovom vas, vašu obitelj i suradnike, želim vam sretan Božić i blagoslovljenu novu 2019. godinu".

Zahvalio je na primljenim čestitkama i predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću, te je premijeru, njegovoj obitelji i suradnicima kao i članovima Hrvatske vlade uputio božićnu čestitku u kojoj ističe da je otajstvo Božića "zalog naše nade i nade za hrvatsko društvo kao i za sav svijet".

"Neka bude i uzrok istinskog veselja za vjernike i sve ljude dobre volje da bismo u zajedništvu i uzajamnom poštovanju gradili bolju budućnost za domovinu Hrvatsku i sve njezine stanovnike", stoji u Bozanićevoj čestitki predsjedniku Vlade Plenkoviću.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku i predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću s obitelji, te svim saborskim zastupnicama i zastupnicima.

"U zahvalnosti za dar Božića koji nas svake godine iznova poziva na međusobnu bliskost i zajedništvo s Bogom, molimo da kršćansko svetkovanje otajstva Božića unese povjerenje i poštovanje u međuljudske odnose da bi život svih stanovnika Lijepe Naše bio zahvaćen Božjom ljubavlju i milosrđem", ističe Bozanić u čestitki Jandrokoviću.

"U molitve uključujemo vas i sve zastupnice i zastupnike u Hrvatskom saboru kojima je dana odgovornost da donošenjem ispravnih odluka, zauzimanjem za pravdu i mir, odgovornim i složnim zalaganjem za kulturni i gospodarski život učine domovinu Hrvatsku dobrim mjestom za život svakog njezina građanina", poručio je nadalje kardinal.

Pogledajte video: Božićna čestitka predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović

Komentara 13

MA
Marko1337
12:33 25.12.2018.

Od vremena Oca domovine nismo imali tako sposoban, domoljuban normalan državni vrh kao što imamo sada. To su svjetski ljudi koji mogu voditi bilo koje svjetske funkcije. Sa njima Hrvatska je spašena sa ruba provalije i krenula naprijed. Naravno to je nož u leđa komunjarskoj gamadi i njihovim medijima.

FE
fefellerunt
21:41 24.12.2018.

Baš se pravima obratio, od njih se može očekivati samo da se bore za funkcije u nekim međunarodnim institucijama, koliko im je stalo do naroda vidjelo se i po božićnoj čestitci radnicima rafinerije u sisku (iako je daleko veća odgovornost njihovih prethodnika- linić, sanader, čačić ..) Inače, kada će crkva shvatiti da ni 10 % njihovih sljedbenika ( ajoš manje građana Hrvatske) ne drže do vjerskih blagdana zato što se drže učenja crkve, nego smao zato jer je to moderno, moderno j eokititi bor, kupovati i dobro žderati u ove dane te naravno koristiti slobodne dane . Interesantno i kako se gomila u sekularnoj državi nikada nije pobunila zbog vherskih praznika kada su neradni dani , kada se dobivaju božićnice, kupuje i slično tad to gomi ismeća ne smeta, ali vjeronauk u školi e to je onda katastrofa

NO
nogogaz
19:11 24.12.2018.

Znam da je to nemoguce ali ipak zelim da bude kraj iduce godine hrvatska manje siromasna. Danas svaki 4 ili 5 hrvat u lipoj nasoj nema dovoljno za najosnovnije stvari.... Zelim mojim hrvatima da otvore oci i da progledaju. Ova politika i domaci nacionalizam kvazi ustasa je temelj gladi siromastva i bolne mrznje. Krist je ucia kako moramo volit nesrecne i siromasne....a mnogo RKC hrvata mrzi srbe, izbjeglice, slovence, muslimane, taljane, madzare....ruse, kineze....i viruje kako smo najbolji, najpravedniji, najjaci, najpametniji, kako nismo na balkanu....i nalik gluposti. Budimo pametniji volimo i dokazujmo sucut u praksi. Bog je svugdje pojednako i nema ga nista vise u kardinalu u vatikanu ili u velikoj crkvi, nego u najsiromasniji uplaseni maloletnoj i gladnoj izbjeglici koje se tako boje " veliki domoljubi".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije