Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prije klauzure

Bozanić i Karamarko zabrinuti zbog poteza aktualne vlasti

'14.04.2011., Biskupski ordinarijat, Varazdin - Varazdinski biskup Josip Mrzljak bio je domacin sjednice biskupa zagrebackog Josipa Bozanica.  Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
17.01.2013.
u 23:43

Vlada pokušava narodu nametnuti svoj svjetonazor, od ateizma do neograničenog liberalizma, zaključeno je na susretu

Dva dana prije HDZ-u važne klauzure u Opatiji, gdje će stranački vrh \"izbistriti\" taktiku za lokalne izbore, u Nadbiskupskom dvoru na Kaptolu zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka na njegovu zamolbu.

Uz Karamarka, u delegaciji je bio i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić te savjetnik predsjednika HDZ-a Martin Pastuović, a sa strane Kaptola i moderator Nadbiskupskoga duhovnog stola mons. Nedjeljko Pintarić. Bozanić i Karamarko podijelili su zabrinutost zbog poteza vladajuće koalicije koja pokušava hrvatskom narodu nametnuti svoj svjetonazor, od ateizma do moralnog relativizma i neograničenog liberalizma.

Kaptol i vrh HDZ-a sukladan je u stavu u vezi s nametanjem spolnog, odnosno zdravstvenog odgoja, te propagiranju tzv. rodne ideologije. Crkveni i vrh glavne hrvatske oporbene stranke razgovarali su i o drugim zabrinjavajućim zbivanjima u državi, kao što su golema nezaposlenost, društveno beznađe, loša gospodarska situacija i politika te su istakli da je problematično što vladajući izbjegavaju postaviti kulturu dijaloga u naciji. Naprotiv, događa se provociranje prava i osjećaja vjernika. Ovog vikenda više od dvjesto članova šireg stranačkog vrha HDZ-a u Opatiji, u hotelu Milenij Grand, održavaju klauzuru.

Glavna je tema – taktika stranke na nastupajućim lokalnim izborima u svibnju. Vrhu stranke predstavit će se i nova programska načela, s naglaskom na tzv. tuđmanizam, koji HDZ misli inaugurirati kao temelj svoje ideologije, najlakše usporediv s onim u degolista u Francuskoj, gdje se od De Gaullea uzimalo sve ono pozitivno. Očekuje se da vrh stranke napokon riješi i zadnju enigmu – tko će biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba.

Komentara 73

OB
-obrisani-
14:12 18.01.2013.

Ritobrisec, jesu li sve europske države koje imaju zdravstveni odgoj komunističke?

SE
serđo
09:47 19.01.2013.

ujedinili se crkva i državotvorne opcije, komunistima, antikristima i srbima su dani odbrojani.

Avatar lasta mala
lasta mala
13:25 18.01.2013.

Trebalo bi biti bez kipova i ikona,,zlata i mantija,skromno i sa odricanjima!!!Imaju stan,hranu,žale se da im se daju mali milodari a nađite jednoga koji bi krstio DIJETE bez da platiš!!!A kad se raspravlja o bilo čemu su prvi.Poklopite se ušima,pedofilije ima u crkvi više nego igdje!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije