Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'zadovoljena je pravda'

Boro Nogalo: Vrhovni sud odbacio reviziju protiv dvije prethodno dobivene presude

Boro Nogalo
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
07.06.2022.
u 15:17

Nogalo je zaključio da je on u tom slučaju žrtva mobbinga interesnih skupina koje pošto-poto žele optužbama izmisliti neki krimen i spriječiti realizaciju velikog projekta

Bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo izvijestio je u utorak da je Vrhovni sud odbacio žalbu kojom je sadašnja uprava tražila reviziju njegove dvije prethodno dobivene presude o nezakonitoj smjeni i vraćanju na mjesto ravnatelja.

"Tim činom je po treći put zadovoljena pravda, i maknute su ogromne štete učinjene ne samo meni kao osobi već i kao liječniku, a u konačnici što je najbitnije maknut je određeni krimen zdravstvenoj ustanovi kojoj sam bio na čelu skoro 23 godine", poručio je Nogalo.

U izjavi Hini rekao je kako mu nije jasno zbog čega je nakon dvije prethodno dobivene presude sadašnja Uprava bolnice tražila reviziju pravomoćno dobivenih presuda.

Smatra da su pritisci svih uprava pa i današnje na pravosuđe usmjereni na to da se uništi projekt Centar za translaciju DB Srebrnjak (CCTM), vrijedan 440 milijuna kuna čiji je on bio potpisnik dok je bio ravnatelj, a trenutno je zamjenik voditeljice projekta.

Dječja bolnica Srebrnjak
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL (ilustracija)

Nogalo je zaključio da je on u tom slučaju žrtva mobbinga interesnih skupina koje pošto-poto žele optužbama izmisliti neki krimen i spriječiti realizaciju velikog projekta.

"Nevjerojatno je da su prvi akteri protuzakonitih aktivnosti sada Uskokovi optuženici, da je dug nakon moje smjene zbog raznih načina izvlačenja novca narastao na preko 70 milijuna kuna, a da se samo ja i moja bivša uprava koja je uspješno vodila bolnicu i borila protiv kriminala optužuju".

Ukazujući na međunarodni značaj i ciljeve projekta koji bi trebao hrvatskom zdravstvu donijeti najmoderniju dječju bolnicu u ovom dijelu Europe te znanstveni institut, Nogalo je upozorio da su interesne skupine dovele do toga da je projekt ugrožen.

No, poručio je da ne odustaje od borbe za dobrobit našeg naroda i bolesne djece te je pozvao na dogovor politike grada Zagreba i Vlade, očekujući čvrst i beskompromisan dogovor gradonačelnika Tomislava Tomaševića i premijera Anreja Plenkovića te realizaciju tog velikog projekta.

Komentara 1

MA
Marko1337
15:55 07.06.2022.

To sigurno nije hrvatski sud koji je rehabilitirao ovog zlotvora, levog druga, parazita, ogrezlog u mitu i korupciji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije