Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strikoman na slobodi

Bombašu iz Vodica ukinut pritvor, platio jamčevinu 4 milijuna kuna

bomba, Trg (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
14.03.2013.
u 17:01

U dosadašnjem dijelu istrage ispitan je veći broj svjedoka te su provedena razna vještačenja.

Tomislavu Strikomanu, jednom od Vodičana osumnjičenih za aktiviranje eksplozivne naprave na Trgu bana Jelačića u Zagrebu koncem siječnja, ukinut je pritvor nakon što je prihvaćena jamčevina od četiri milijuna kuna.

Za izlazak na slobodu Strikoman je jamčio sa 50.000 eura te zalogom na kuću u Vodicama, čija je vrijednost procijenjena na 3,5 milijuna kuna. On je posljednji od “bombaša” koji je napustio zidine Remetinca pa će početak suđenja čekati na slobodi. Inače, u dosadašnjem dijelu istrage ispitan je veći broj svjedoka te su provedena razna vještačenja.

Jedno se vrijeme istraživalo i je li eksploziv korišten na Trgu nabavljen od istog izvora kao i onaj koji je, kako se sumnja, koristio Vojislav Blažević, kojeg se sumnjiči za podmetanja eksplozivnih naprava u Podsusedu i Stenjevcu.

Zasad je ispalo da među osumnjičenicima za ta dva događaja nema poveznica, a što će se dogoditi s Blaževićem, koji od uhićenja štrajka glađu, trebalo bi se znati danas kada bi se trebalo odlučiti o zahtjevu njegove obrane da se postupak protiv njega prekine jer mu je zbog štrajka glađu ozbiljno ugrožen život.

>>Bombaši prije eksplozije pili, a poslije snimali očevid mobitelom

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar urbanjungle
urbanjungle
17:55 14.03.2013.

4.000.000,00 kn, Porezna odmah van sa inspektorima i utvrdite porijeklo imovine.

OB
-obrisani-
17:20 14.03.2013.

Sad će jadnik reći da mu to pokušavaju podmetnuti, da on nije to uradio.

RO
rojnik
19:32 14.03.2013.

Jasno,tatek i mamica plaćaju a zlatna prdež radi što hoće. Studiraju do 35 godine,nakon toga plate mentore,obuku odijelo i stave kravatu,uđu u HNS ili SDP ili HDZ ili stranku blizu vlasti i to je to.Odjednom se uozbilje i poćnu glumit Milanovića ili Josipovića i opet to je to. Ali jao nama,I to je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije