Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELEKTRIČNI ROMOBILI

Bolt povlači romobile iz Varaždina, objasnili i zašto

Slavonski Brod: Popularni gradski elektri?ni romobili u središtu grada
Ivica Galovic/PIXSELL
21.11.2022.
u 10:52

U sljedećih nekoliko dana Bolt romobili uklonit će se s javnih gradskih površina

Tvrtka Bolt obavijestila je Grad Varaždin da povlači e-romobile. Izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama za sve vozače romobila propisano je obavezno nošenje kaciga, što uvelike mijenja način provođenja usluge najma romobila i njihove upotrebe u prometu.

– Tvrtka Bolt je nažalost zbog novonastale globalne situacije i ekonomskih okolnosti u smislu troškova, kao i zbog nadolazećeg zimskog perioda, primorana obustaviti uslugu najma e-romobila u Varaždinu. Nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti imati priliku ponovno, u suradnji s vama, razmotriti uvođenje Bolt e-romobila na ulice Grada Varaždina – navodi se u obavijesti poslanoj Gradu i zahvalili na podršci u "uspješnom provođenju pilot-projekta"

U sljedećih nekoliko dana Bolt romobili uklonit će se s javnih gradskih površina.

– Vjerujem da su se naši građani navikli na Bolt romobile i da su im bili dosta praktični za korištenje, ali jasno je da s obzirom na novi zakon i obvezno nošenje kacige, treba uvesti potrebne promjene oko provođenja projekta. To svakako tvrtki Bolt donosi dodatne troškove i pitanje je isplativosti. No, smatram da je iznad svega najvažnija sigurnost naših sugrađana, a bez upotrebe kacige taj segment ne može biti zadovoljen – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije