Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVEDENA KONTROLA

Neoprezni romobilisti: Policija utvrdila čak 78 prekršaja, otkriven najčešći razlog kažnjavanja

Zagreb: Mnogi vozači električnih romobila još uvijek ne nose kacige
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
05.10.2022.
u 15:47

Njih 47 odnosi se na nekorištenje kacige tijekom vožnje, 25 na nepridržavanje odredbe za kretanje osobnog prijevoznog sredstava po biciklističkoj traci ili stazi, pet zbog korištenja slušalica prilikom vožnje te jedan zbog neispravnih svjetala na vozilu.

Na zagrebačkom području policija je u utorak utvrdila 78 prekršaja kod 113 kontroliranih vozača romobila s električnim ili motornim pogonom, i to u najvećoj mjeri zbog nenošenja zaštitne kacige tijekom vožnje.

Zagrebačka policija u srijedu je predstavila rezultate akcije "Nadzor kretanja osobnih prijevoznih sredstava", sukladno izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojima se po prvi put regulira vožnja električnih romobila, monocikala, segwayja i sličnih vozila koja su sada svrstana u posebnu kategoriju pod nazivom "osobno prijevozno sredstvo".

Pojačano nadziranim kretanjem i korištenjem romobila s električnim ili motornim pogonom kontrolirano je ukupno 113 vozača te je utvrđeno 78 prometnih prekršaja.

Njih 47 odnosi se na nekorištenje kacige tijekom vožnje, 25 na nepridržavanje odredbe za kretanje osobnog prijevoznog sredstava po biciklističkoj traci ili stazi, pet zbog korištenja slušalica prilikom vožnje te jedan zbog neispravnih svjetala na vozilu.

Osim tih tzv. ciljanih prekršaja, policija je za vrijeme akcije utvrdila još 161 ostali prekršaj.

Video - Pogledajte ludu jurnjavu romobilom kroz naselje, auto ga jedva sustigao

Komentara 3

DU
Deleted user
07:28 06.10.2022.

U Zagrebu od 10 biciklista, 8 ih prođe kroz crveno. Počeli su dijagonalno ići preko raskrižja gdje nije predviđen pravac kretanja, ukljućuju se u promet bez da su se uvjerili da je to sigurno po njih, guraju se po pješačkoj stazi a biciklistička je 6 m pored, nego da li ste ikada vidjeli da je biciklist propustio pješaka na zebri?

SA
sargu123
16:52 05.10.2022.

Ima ih koji zbilja voze kao divljaci. Čast iznimkama.

PI
pivodavac
15:51 05.10.2022.

Koliko je kazni napisano?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije