Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski povjerenik:

'Bogati koji izbjegavaju plaćanje poreza su vampiri'

Pierre Moscovici
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
14.11.2017.
u 14:37

- Ne boje se ničega osim svjetla pa je na nama da upalimo to svjetlo - rekao je Moscovici.

Europski povjerenik za financije Pierre Moscovici bogate ljude koji na razna legalne i ilegalne načine izbjegavaju plaćati porez nazvao je "vampirima", piše Independent

- Oni su neka vrsta vampira. Ne boje se ničega osim svjetla pa je na nama da upalimo to svjetlo - rekao je Moscovici objašnjavajući da je transparentnost najjače oružje koje države Europske unije imaju u borbi protiv izbjegavanja poreza. 

GALERIJA Jedan od najbogatijih Hrvata u dokumentima 'Rajski papiri':

Pierre Moscovici
1/3

'Transparentnost je glavno oružje u našem arsenalu'

- Transparentnost je glavno oružje u našem arsenalu. Ono će nam omogućiti da prekinemo kulturu tajnovitosti i osjećaj da se ljudi koji izbjegavaju plaćanje poreza ne mogu kazniti - rekao je Moscovici.

Povod za takvu izjavu objava je "Rajskih dokumenata" - 13 milijuna povjerljivih dokumenata koji se odnose na spremanje novaca na tajne račune preko kojih bogati izbjegavaju plaćanje poreza u svojim državama. 

Moscovici smatra da države Europske unije moraju mijenjati zakone jer se pokazalo da su mnoge prakse "skrivanja" novca od poreznika legalne.

Komentara 5

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
14:49 14.11.2017.

A cuj ovog siromasnog socijalista ...

Avatar Eric Burdon
Eric Burdon
17:31 14.11.2017.

Kad sestokraki to kaze, onda je to "istina"

MX
Mister X
20:06 14.11.2017.

Bogati koji izbjegavaju plaćanje poreza su vampiri', je - glupost on bogati koji ne plaćaju porez i su samo još bogatiji . Zašto imaju sirotinju nego da radi i plača redovito i pošteno porez to je pravo i za državu zdravo !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije