Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DJELATNIK HAC-a POGINUO

BMW je toliko jurio da je probio čak tri zida. Vatrogasac opisao što ih je dočekalo

Kod naplatnih kućica Mraclin vozač izgubio nadzor nad vozilom i udario u objekt HAC-a, izvlačenje auta
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/21
23.01.2021.
u 12:19

Maceković kaže da su vatrogasci prvo mislili da je i muškarac iz automobila preminuo jer nije reagirao. Malo su zatim udarili po autu i mladić se trznuo

Velikogorički vatrogasci su jutros oko pola šest zaprimili dojavu o potrebi izvlačenja unesrećene osobe iz vozila na izlazu autoceste za Mraclin. 

Vršitelj dužnosti Zapovjednika JVP Velika Gorica Ivica Maceković kaže da im je dolaskom na mjesto intervencije bilo teško ustanoviti o čemu se točno radi  te su približavanjem naplatnim kućicama primijetili veliku rupu na zgradi pored te su unutra kroz tu rupu vidjeli vozilo.  

- Ušli smo u objekt, primijetili smo u prostoriji s jedne strane preminulu osobu koju su radnici HAC-a već bili prekrili dekom. Na preminulu osobu vozilo je naletjelo i odbacilo je na stranu, tijelo nije bilo ispred vozila i nije bilo pregaženo. Vjerojatno je preminula od siline udarca. Vozilo je produžilo dalje u drugi zid te se zaustavilo tek na trećem zidu - govori Maceković. 

Dodaje da je padala lagana kišica i da je sudeći prema dva probijena zida vozilo išlo velikom brzinom, a koliko brzo i je li bilo kočenja, to je na policiji da utvrdi.

Iz HAC-a javljaju da je i treći zid na kojemu se vozač zaustavio jako oštećen.

Maceković kaže da su vatrogasci prvo mislili da je i muškarac iz automobila preminuo jer nije reagirao. Malo su zatim udarili po autu i mladić se trznuo.

Foto: JVP Velika Gorica

Vidjeli smo da je priseban i da razumije, ali nije bio baš pod nekim stresom. Samo jedna osoba je bila u vozilu, skinuli smo vrata i sjedalo jer je prednji dio vozila bio nabijen. Uz ekipu hitne pomoći prebacili smo ga na nosila i odnijeli do kola hitne pomoći - kaže Maceković.

Muškarac iz BMW-a je, dodaje, spominjao bolove u kuku, nozi i bio je u stanju šoka, a možda i nesvjestan preminule osobe.

 - Ovo je je bila stvarno teška intervencija, svaka intervencija sa smrtnim posljedicama je specifična i teška svakom pa tako i nama kao i ostatku djelatnika HAC-a. Ovo je inače bila specifična intervencija, jer inače  radimo na otvorenom gdje ima dosta mjesta i prostora i za hidraulični alat. Ovo je bilo u objektu, gdje nemate previše prostora - rekao na je Maceković i dodao da je ovo najveća i najteža intervencija na ovom dijelu autoceste.

Ključne riječi

Komentara 62

Avatar Golum
Golum
13:54 23.01.2021.

Brat vozaca izjavi da je sigurno zaspao jel po cijele dane su na bausteli i onda se javi otac i kaze istinu, pili su u Lekeniku na festi. Dobit ce 3 godine zatvora a odvjetnik ce tvrditi da je zgrada bila na nezakonitom mjestu i to ce trajati 10 g.

DU
Deleted user
13:08 23.01.2021.

"Stara 30 godina?" U jutarnjem navode kako se radi o osobi staroj 20g koja je vozila očevo vozilo.

DT
dturina
13:05 23.01.2021.

Ja se pitam na kojim drogama je morao biti lik da se zabije s 160 km/h u naplatnu kućicu jer je valjda mislio da nema ničega, od beladone, pardon, normabela ili s čim se trenutno rokaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije