Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Blaženka Divjak pala i slomila ruku, na bolovanje ne ide

"Nisu ovo prvi ožiljci otkako sam ušla u Ministarstvo, a sigurna sam da nisu ni posljednji. Šalu na stranu, bit će bolno, ali neće biti ozbiljnijih posljedica"
04. prosinca 2019. u 19:28 8 komentara 1729 prikaza
Blaženka Divjak pala i slomila ruku
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/3

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak slomila je ruku. S rukom u zavoju pred užim kabinetom Vlade pojavila se danas, a o nezgodi se oglasila i putem društvenih mreža. 

Blaženka Divjak PRIKUPLJANJE POTPISA Klub zastupnika SDP-a pokrenut će proceduru izglasavanja nepovjerenja ministrici Divjak

Kako neslužbeno doznajemo, ministrica Divjak pala je i to prije nekoliko dana, a na pregled u kojem je utvrđeno da su joj napukle dvije kosti ruke otišla je tek jučer, nakon što je, doznajemo, prezentirala rezultate naših učenika na PISA ispitivanju koji su i u ovom ciklusu za naše 15-godišnje učenike ispodprosječni.

– Nisu ovo prvi ožiljci otkako sam ušla u Ministarstvo, a sigurna sam da nisu ni posljednji. Šalu na stranu, bit će bolno, ali neće biti ozbiljnijih posljedica, u pitanju je napuknuće dvije kosti, ali zato vi pripazite na svoje zdravlje, posebice u narednim zimskim danima – napisala je na svojoj Facebook stranici. Ministričin pad nije nezgoda na radu, nije se ozlijedila ni u zgradi Ministarstva, ni u zgradi Vlade ono malo vremena koliko je bila pozvana na pregovore sa sindikatima, nije pala ni putujući s te dvije adrese – pala je u svoje slobodno vrijeme. Neće, potvrđuju u Ministarstvu obrazovanja, zbog spomenute ozljede otići na bolovanje ni na slobodne dane.

Primarni ministričin posao sada je organizirati i ravnateljima svih škola poslati naputak o nadoknadi 16 propuštenih nastavnih dana zbog štrajka obrazovnih djelatnika. Naputak se mora prilagoditi svakoj pojedinačnoj školi ovisno o tome koliko je nastavnika i učitelja štrajkalo. Oni nastavnici koji nisu štrajkali ne moraju nadoknađivati ništa. Učenici osnovnih i srednjih škola izgubili su četiri dana zimskih, četiri dana proljetnih praznika, a osam radnih dana bit će im i dulja nastavna godina. Klub zastupnika SDP-a danas je u Saboru pokrenuo proceduru izglasavanja nepovjerenja ministrici Blaženke Divjak.

Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu
Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu:
Kako uložiti 32.000 kn s 18 godina, zašto propustiti maturalac i koja je količina motora potrebna za skladan brak
  • Tigar60:

    Past če Ona i u vladi.

  • oo8787:

    Neću zbog pristojnosti reći da mi je drago.

  • crodux:

    joj taj njezin lažni osmijeh, a vidi se da joj je duša prazna!