Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragična potraga

Bježao policiji pa nađen mrtav u šumi: Imao je podeblji dosje, bio je na tjeralici?

Policija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
11.02.2018.
u 22:18

Cijela priča počela je 8. veljače oko 23.30 kada se mladić na naplatnim kućicama u Lučicama oglušio na zapovijed da stane

Intenzivna potraga za 22-godišnjakom čiji je nestanak prijavljen policiji u Delnicama 9. veljače poslijepodne tragično je završila. Mladića su pripadnici Specijalne jedinice policije iz Rijeke pronašli mrtvog na izuzetno nepristupačnom šumskom terenu na području Lokava u subotu ujutro.

Rutinska kontrola

S obzirom na to da je nađen na teško pristupačnom šumskom predjelu punom snijega i strmina, u pomoć su pozvani članovi Hrvatske gorske službe spašavanja iz Delnica koji su satima izvlačili tijelo preminulog mladića.

No priča koja je u subotu završila tragično započela je, zapravo, kako su priopćili iz PU primorsko-goranske, u četvrtak oko 23.30 sati kod naplatnih postaja u Lučicama gdje se s autoceste A1 silazi prema Delnicama.

U rutinskoj kontroli vozila policajci su pokušali zaustaviti automobil koji im se približavao, no svjetlosne znakove za zaustavljanje koje su policajci upućivali vozilu vozač je zanemario. Dao se u bijeg i nastavio vožnju do predjela Špičunak, prema Rijeci, gdje je napokon stao i napustio vozilo bježeći dalje od policije pješice.

Pobjegao je u šumu i to mu je na kraju, izgleda, presudilo. Mladić u bijegu nije ostavio samo vozilo već i svoje suputnike, njih troje. Njih je u napuštenom vozilu zatekla policijska patrola koja je krenula u potjeru za 22-godišnjakom nakon što se on nije zaustavio na njihovo traženje. Ispalo je da je muškarac za kojim policajci tragaju od četvrtka navečer isti onaj čiji je nestanak prijavljen u petak poslijepodne.

Podeblji dosje

U šumskom mu se predjelu izgubio svaki trag pa su djelatnici delničke policijske postaje ubrzo u pomoć pozvali i postrojbu specijalne policije iz Rijeke. No,oni su pozvani, neslužbeno doznajemo, i zato što je bjegunac zapravo imao podeblji policijski dosje s nizom kaznenih djela, među kojima su bile pljačke i razbojstva.

Također se neslužbeno doznaje da je za mladićem bila raspisana tjeralica, što je vjerojatno bio razlog zašto je pobjegao policiji. Mladić je bio pripadnik romske zajednice, a mještani tog kraja kazali su da je u subotu čitav kraj bio pun policije.

– Vidjeli smo i interventnu policiju na cestama. U početku nam to nije bilo čudno jer se često događa da po šumama nalaze migrante pa smo mislili da su zbog toga tu, u nekakvoj kontroli. No onda se pročulo da tragaju za jednim Romom iz delničkog kraja – kazali su naši sugovornici.

Nakon što je tijelo 22-godišnjaka izvučeno s neprohodnog terena, prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci radi obdukcije koja bi trebala utvrditi točan uzrok i vrijeme smrti.

Policija slučaj za sada ne istražuje kao sumnjivu smrt, odnosno kao ubojstvo ili samoubojstvo jer se pretpostavlja da se mladić smrznuo u šumskom predjelu u kojem se temperature, posebno noću, ne dižu iznad nule. Osim toga, dok je bježao policiji, vjerojatno nije bio ni odjeven prikladno vremenskim uvjetima, a mještani koji poznaju taj kraj kažu i kako je moguće da je upao u neku jamu iz koje potom nije mogao sam izaći.

Komentara 23

DU
Deleted user
22:27 11.02.2018.

Bio je opasan kriminalac, bježao od policije i sam se doveo u opasnu okolinu- šuma, snijeg i strm teren... sami zaključite da li ga treba žaliti... a sad, kad dodam činjenicu da je bio cigan ( legalna riječ, izdan ii roman ciganin al najljepši), dakle kad se spomene da je uza sve to i rom..... tada smo prisiljeni birati riječi....

KU
kupatilo
00:38 12.02.2018.

kako zivio tako i zavrsio.Na srecu nije pokupio u toj jurnjavi nekog nedužnog na cesti jer nije bio bez vozačke nego bez ispita sto je jos i gore.

Avatar patkovic
patkovic
22:36 11.02.2018.

oni su naši crnci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije