Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Traži se zgodni Mate iz Vodica koji vara frizerke: 'Moram te nešto zamoliti...'

Žrtvama se još predstavlja kao Luka iz Splita ili Jure iz Primoštena te ih uljudnim pričama obrlati da mu posude 100, 200 ili 300 kuna
10. veljače 2018. u 09:39 47 komentara 81014 prikaza
Prevarant (na fotografiji) snimljen u frizerskom salonu u Petrinjskoj ulici
Foto: Facebook

Uleti mi prije jedno dva tjedna u frizerski salon visok, mršav, zgodan dečko kratke valovite kose, kratko me pozdravi, odmah mu po naglasku skužim da je Dalmatinac. Pozdravim i ja njega, a on mi odgovara: “Baš mi je neugodno jer se ne poznajemo ni pola minute, a već te nešto moram zamoliti, ali stvarno je hitno”.

PUZ krivotvoritelj Nepoznati krivotvoritelj Jeste li vidjeli ovog muškarca? Traži ga policija

U kući imam rezervni ključ

“Je l’ mi možeš posuditi mobitel samo za jedan poziv, trebam nazvati brata” – citira ga Marija, frizerka koja se krajem siječnja susrela s, kako ga opisuju njegove žrtve, “šarmantnim prevarantom” koji je u proteklih dvadesetak dana operirao po Zagrebu, Zaprešiću, Samoboru... Imao je dobro razrađen plan – nakon što bi ušao u frizerski salon, pozdravio bi te uspaničeno počeo govoriti da mu “hitno treba za poziv bratu”.

– Slučajno sam si zaključao ključeve u automobilu i sad ne mogu ući u njega, a unutra su mi i novčanik, mobitel, dokumenti, sve. Nedavno sam se s bratom doselio iz Vodica i ne znam skoro nikoga ovdje, živimo u Pojatnom i tamo mi je rezervni ključ, pa bi li mi, molim te, mogla posuditi samo da ga nazovem i kažem mu da mi donese ključeve u grad jer mi je hitno, žurim se na razgovor za posao – bila je jedna od više verzija priča koje je prevarant “prodavao”.

Sažalila sam se nad njim

Nekima bi se predstavljao kao Mate iz Vodica, drugima kao Luka iz Splita, trećima bi rekao da je Jure iz Primoštena...

– Naravno da mu se brat kojeg je tobože zvao nije javio, a ja sam se sažalila nad njih i posudila mu dvjesto kuna za taksi. Nisam ga više nikad vidjela, a poslije sam od kolegica čula da je i njima “prodavao” slične priče. Neke su prokužile da je muljator, ali dosta njih davalo mu je po sto, dvjesto, tristo kuna – kaže jedna od žrtava uz napomenu da ništa nije prijavila policiji “zato što je mislila da tu nema elemenata kaznenog djela jer mu je sama dala novac”. Slično su postupile mnoge žrtve, kojih je u protekla tri tjedna bilo više od pedeset. U policiji kažu da bi ovakve slučajeve, bez obzira na to što možda nije riječ o velikoj šteti, svi trebali prijavljivati jer elementi kaznenog djela i te kako postoje.

Fotografije koje su nas nasmijale, ali i šokirale. Najveći hit dolazi iz središta Zagreba:

Prevarant (na fotografiji) snimljen u frizerskom salonu u Petrinjskoj ulici
1 / 30
Mnoge šokantne ili smiješne fotografije objavljene na društvenim mrežama u kratkom roku postanu viralne zahvaljujući brojnim lajkovima i komentarima. Upravo neke od njih donosimo vam u našem pregledu.
Pljačkaš KRAĐE, RAZBOJNIŠTVA,... Jeste li vidjeli osobu s fotografija? Policija moli vašu pomoć policija Vinkovci Lažno se predstavio kao djelatnik pošte pa otuđio starici desetke tisuća kuna PRIMAO PACIJENTE Vodoinstalater se pretvarao da je ginekolog i danima ga nitko nije razotkrio!
Iskusi adventsku Hrvatsku
DOŽIVLJAJ NA DAR
Iskusi adventsku Hrvatsku: Donosimo kompletan vodič kroz dobru zabavu

A1 izdvaja za Vas

  • serđo12:

    Frizerke su psiholozi koji znaju o ljudima više nego policija,pa me čudi takva naivnost s njihove strane!?

  • modovisisajteMaraschino:

    ima masu ljudi koji dođu na šišanje a onda joj zaboravio sam novčanik i više ih ne vidiš... ma dođi i reci nemam novaca za šišanje i ošišat ću te besplatno čemu varanje...

  • skipper_:

    Samo mi nije jasno što je tu kazneno djelo? Čovjek je pitao lijepo za novce i novce je dobio. Tužba za prevaru mi je isto tu šuplja i vrlo nategnuta.