Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija spašavanja

HGSS-ovci pronašli izgubljenog dehidriranog gljivara

Akcija spašavanja izgubljenog gljivara
Foto: HGSS
06.10.2017.
u 13:22

Obzirom  je unesrećeni od jutra bio bez vode bio je dehidrirao i nije se mogao kretati zbog jakih grčeva u mišićima

Sisačka ekipa Hrvatske gorske službe spašavanja  (HGSS) spasila je jučer 75-godišnjeg gljivara, s poviješću srčanih bolesti, a koji se izgubio u šumi na području sela Dužica nedaleko Siska. Oko 16 sati javljeno im je o nestanku, a nakon sat i 15 minuta od dojave muškarac je pronađen čak tri kilometra udaljen od mjesta ulaska u šumu. 



Obzirom  je unesrećeni od jutra bio bez vode bio je dehidrirao i nije se mogao kretati zbog jakih grčeva u mišićima. Iz šume su ga iznijeli nosiljkom do vozila HGSS-a  u 18:30, nakon čega je muškarac odvezen do svoje obitelji. U ovoj akciji spašavanja gljivara sudjelovalo je šest pripadnika HGSS-a, te dva policijska službenika. 

Brzom pronalasku pomogla je komunikacija preko mobitela, pa HGSS ističe važnost nošenja mobitela na ovakve izlete kao i nužnost nošenja dovoljne količine vode za piće pri svim aktivnostima u prirodi.

Komentara 1

BI
bitanga1331
14:41 06.10.2017.

Decki svaka cast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije