Naslovnica Vijesti Hrvatska

HGSS-ovci pronašli izgubljenog dehidriranog gljivara

Obzirom  je unesrećeni od jutra bio bez vode bio je dehidrirao i nije se mogao kretati zbog jakih grčeva u mišićima
06. listopada 2017. u 13:22 1 komentara 776 prikaza
Akcija spašavanja izgubljenog gljivara
Foto: HGSS

Sisačka ekipa Hrvatske gorske službe spašavanja  (HGSS) spasila je jučer 75-godišnjeg gljivara, s poviješću srčanih bolesti, a koji se izgubio u šumi na području sela Dužica nedaleko Siska. Oko 16 sati javljeno im je o nestanku, a nakon sat i 15 minuta od dojave muškarac je pronađen čak tri kilometra udaljen od mjesta ulaska u šumu. 

HGSS kod Bosiljeva Izgubljenog gljivara spasio mobitel i HGSS

Obzirom  je unesrećeni od jutra bio bez vode bio je dehidrirao i nije se mogao kretati zbog jakih grčeva u mišićima. Iz šume su ga iznijeli nosiljkom do vozila HGSS-a  u 18:30, nakon čega je muškarac odvezen do svoje obitelji. U ovoj akciji spašavanja gljivara sudjelovalo je šest pripadnika HGSS-a, te dva policijska službenika. 

Brzom pronalasku pomogla je komunikacija preko mobitela, pa HGSS ističe važnost nošenja mobitela na ovakve izlete kao i nužnost nošenja dovoljne količine vode za piće pri svim aktivnostima u prirodi. HGSS Skoro svaki dan netko se izgubi berući gljive, pa nas zovu da ih pronađemo HGSS Tragična nesreća Planinarka poginula na Učki: poskliznula se i pala u provaliju šuma Pazite se Uživate u šetnji šumom? Policija upozorava na ovu smrtonosnu opasnost
f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas