Naslovnica Vijesti Hrvatska

Fižulić: Očito je da se Todorić teško nosi sa svojim padom

Tijekom intervjua Ivica Todorić je u nekolio navrata rekao kako koncern Agrokor nikada nije bio u problemima i da je odustajanje od IPO-a bila strateška odluka.
16. travnja 2018. u 11:13 16 komentara 4074 prikaza
Ivica Todorić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Goranko Fižulić, bivši ministar gospodarstva, nakon izlaska eksluzivnog intervjua Ivice Todorića u javnost i izrečenih navoda, komentirao je za N1 kako je Ivica Todorić "sigurno znao kako se jamstva dobivaju, ali da su formalno odgovorni predsjednici uprava". 

Iva Balent Iva Balent Ispovijest Todorićeve kćeri: Bila sam bolesna pa čudesno ozdravila

Tijekom intervjua Ivica Todorić je u nekolio navrata rekao kako koncern Agrokor nikada nije bio u problemima i da je odustajanje od IPO-a bila strateška odluka.

- "U ekonomiji se uvijek sve bazira na očekivanjima i na povjerenju. Kad su vjerovnici, dobavljači i kreditori izgubili povjerenje u Agrokor, tog trenutka je priča završila. Vjerovnici nisu više bili sigurni da će naplatiti potraživanja i odlučili su izaći. On se teško nosi sa svojim padom i to je prihvatljivo. Očito da faza priznavanja da je krivac za tu situaciju još nije nastupila, ali doći će." zaključuje Fižulić.

Ivica Todorić Ivica Todorić: 'Kaj bi se bojao odlaska u zatvor, Agrokor je bio sjajna firma, sve je bilo čisto!' Clare Montgomery ANGAŽMAN BRITANSKE ODVJETNICE Todorićevo izručenje za RH traži odvjetnica svjetskog ugleda Martina Dalić TJEDNI PREGLED Propao oporbeni pokušaj da se spisateljica Martina, poznata po djelu Lex Agrokor, potjera iz Vlade

 

Trendovi budućnosti
ŠTO NAS ČEKA
Kako tvrtke mogu postati još konkurentnije: trendovi budućnosti kojima ćemo se prilagoditi ili propasti

A1 izdvaja za Vas

 • blueriver:

  Todoric je bio jedan veliki blefer kojem su nazalost mnogi i povjerovali da je sposoban. Iza njegove "sposobnosti" stajala je samo beskrajna pohlepa i neznanje. U njegovoj obitelji i njegov otac je bio optuzen za gospodarski kriminal. Prema tome, on ... prikaži još!n je samo nastavio slijed. Medjutim nije kriv samo on vec i njegova obitelj koja je takodjer radila sa njim i naravno cijela uprava poduzeca.

 • Avatar bozze69
  bozze69:

  kao netko iznutra znam da se u agrokoru radilo mimo bilo kakve ekonomske logike kao i zdravog razuma.stekao sam dojam da se namjerno želi uništiti tvrtku a time posredno i državu.na žalost politika koja je proces trebala davno zaustaviti i ... prikaži još! sama se uključila u subverziju,sve zbog kratkoročnih dotacijskih škuda.

 • narod1:

  Tragičan prikaz šta se desi kada domaći tajkun rodijak ograničenih kapaciteta dođe u sraz sa modernim gospodarstvom. Nema šanse, to je jedini zaključak. Dok je trajalo rodijaštvo i poklanjanje tuđeg, on je umislio da nešto zna. Kada se to urušilo ... prikaži još! pod naletom realnosti, pogubio se ko zec.