Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽARENA ATMOSFERA

Bitka za splitski HDZ: Poznati kandidat naglo odustao, Plenković zvao ostale: 'Strahuje se od jednog ishoda'

13.11.2022.
u 18:57

Da je splitski HDZ od nekad najmoćnije podružnice u Hrvatskoj postao marginalno sjecište političkih interesa s akterima iz drugog ili trećeg ešalona vidjelo se već na lokalnim izborima u srpnju. Odlaskom Vice Mihanovića zbog debakla na izborima ali i vlastitih afera, HDZ-ova podružnica ostala je obezglavljena. Stranka se trenutno nalazi u strahovitom kadrovskom deficitu, a politički vrh u Zagrebu zahtijeva odmicanje od isluženih starih kadrova i duboku transformaciju. Kandidat koji je imao premijerov blagoslov, Stipe Čogelja, naglo se povukao iz utrke. Sada najveće šanse imaju dva mlada HDZ-ovca, Tomislav Šuta te Jakša Balov. Ipak, mnogi članovi HDZ-a strahuju da bi svjetonazorske razlike među dvojicom kandidata mogle potaknuti nove frakcije i ideološke podjele. Zbog svega je Plenković sazvao sastanak s kandidatima početkom studenog na kojem im je iza zatvorenih vrata dao važan naputak ali i iščitao njihove biografije.

Komentara 24

Avatar Urbani
Urbani
08:19 14.11.2022.

Jedini sto su nesto pozitivno napravili u Splitu su HDZ i Kerum.

Avatar Dragovit
Dragovit
15:34 14.11.2022.

Nisko čelo .... ''poželjno''.

ZI
zinegoid
19:49 13.11.2022.

što očekivati od đavoljeg orkestra u najdugovječnijoj moralno političkoj močvari u hrvata, st dalmatinska županija, gdje stoluju pohlepni primitivci, paraziti i lišajevi. prvi županije je solin zavio u crno, od njega napravio crnu prometnu rupu, spavaonicu splita. prođite malo po tim prilazima solinu, splitu, živi haos, krkljanac. napuštena gradilišta, puni džepovi kriminalne organizacije. tko vodi županiju, adz, pogodite, doznati će te zašto je tako jadno stanje dolje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?