Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napredak ili opasnost?

Bitka velikih umova zbog umjetne inteligencije: 'Do 2045. godine strojevi će nadmašiti ljude'

03.04.2023.
u 23:00

S jedne strane Elon Musk i Steve Wozniak traže da se “povuče ručna”, a s druge se Bill Gates i Sundar Pichai zalažu za što brži razvoj umjetne inteligencije

Komentara 7

DU
Deleted user
00:26 04.04.2023.

Činjenica je da UI kopira - ljude. Kakvi god da jesu .

DU
Deleted user
10:19 04.04.2023.

Ai je neprikladan izraz jer ono i - to strojevi neće nikada imati. Stroj ima programski kod koji je napisao pravi i - > ima procesore i memoriju i baze podataka koje može brzo pretraživati. Dakle Ai nije ništa drugo nego računalo koje radi upravo ono što mu je pravi i programirao. Sve ostalo je čisti marketing. Istina bi se mogla svesti na statistiku, gomila netočnih i nesuvislih podataka koja se pretražuje ne može iznjedriti inteligenciju već samo netočne ili polutočne odgovore koje su presloženi citati - fragmenti pretraživanje baze podataka sa određenim ključnim riječima.

DU
Deleted user
13:21 04.04.2023.

Kada bi umjetna inteligencija zamjenila političare,sve bi se mjenjalo ovisno o programerima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije