Naslovnica Vijesti Parlamentarni izbori 2011

Bitka Bandića, Kukurikua i HDZ-a za Trg bana Jelačića 1. prosinca

Povjerenstvo koje rješava molbe za predizborne skupove danas donosi odluku.
18. studenoga 2011. u 09:00 136 komentara 3 prikaza
\'17.05.2011., Zagreb - Sjednica Gradske skupstine u Cirilometodskoj. Milan Bandic. Photo Antonio Bronic/PIXSELL\'
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Počeo je rat za zagrebački Trg bana Jelačića – najprestižniju predizbornu pozornicu. Do sada je Ured za komunalne poslove zaprimio samo tri zahtjeva za održavanje predizbornog skupa na središnjem gradskom trgu – od Kukuriku koalicije, HDZ-a i gradonačelnika Milana Bandića i njegove nezavisne liste Stijena.

Zakasnili su

Međutim, nastao je "mali" problem. Svi su, naime, iste večeri Zagrepčanima zaželjeli reći da su baš oni najbolji – 1. prosinca. Doznajemo da su u Kukuriku koaliciji jako ljutiti jer sumnjaju da im Bandić smješta pušku. Tvrde da su prvi predali zahtjev da im se pozornica na Trgu bana Jelačića ustupi 1. prosinca navečer.

– Mi smo takav zahtjev Uredu za graditeljstvo i komunalne poslove uputili još 4. listopada, dakle tri dana prije nego što je 7. listopada gradonačelnik Milan Bandić objavio svoju kandidaturu za natjecanje na parlamentarnim izborima. Znači da prije tog datuma nije ni mogao predati zahtjev. No poručili su nam da smo zakasnili. Kažu da je prvi zahtjev uputio nezavisni kandidat Milan Bandić, da je HDZ to učinio drugi, a da smo mi tek na trećemu mjestu – kažu u Kukuriku koaliciji.

Boje se da im gradonačelnik smješta i da igra za HDZ – da će Bandić središnji trg dobiti 1. prosinca, a da će onda "drugoplasiranom" HDZ-u prepustiti najprestižniji termin – večer 2. prosinca, posljednjih sati kampanje, jer nakon ponoći počinje predizborna šutnja tijekom koje je zabranjena bilo kakva izborna promidžba. U tom bi slučaju Kukuriku koalicija stvarno "izvisila" te bi se morala zadovoljiti nekim manje atraktivnim terminom i pomiriti se s time da je u "svome" Zagrebu tek treća – da će prvenstvo imati HDZ i gradonačelnik Milan Bandić.

Odluka danas

U povjerenstvu koje rješava molbe za održavanje predizbornih skupova potvrdili su nam da su primili ta tri zahtjeva, ali da još ništa nije odlučeno.

– Tko će dobiti pozornicu 1. prosinca, odlučit ćemo u petak na našoj sjednici – poručuju. No šef spomenutog ureda Davor Jelavić potvrdio nam je da će pozornicu 1. prosinca dobiti Milan Bandić.

Gradski trgovi još su slobodni, H

Gradski trgovi još su slobodni, HSLS na Zrinjevcu

Iako je do kraja kampanje ostalo još samo 15 dana začuđuje što su samo tri stranke/koalicije/nezavisne liste poželjele pozornicu na Trgu bana Jelačića. Ni drugi gradski trgovi još nisu \"bukirani\". Doznajemo da je zahtjev poslao još samo HSLS. Skup će održati 26. studenoga na Zrinjevcu.

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

 • zeitgeist.:

  Somelier Je izgradil je najskuplje WCe na svijetu, uništio Varšavsku ulicu, Zagreb nakon dugo vremena nema žičaru,.... Ne stvarno, što je to Bandić napravio?

 • doktorica:

  kruha i igara-a dotle zajpe zatvoreni izlozi,propali dućani,išarane fasade,Zagreb doslovno pati i koga briga za to dok se ovi igraju i čupaju za svoje \"predstave\".....

 • Avatar pupoljak
  pupoljak:

  Tak da nebu niti čudno, ak se bude pljeskalo Jadranki i Bandinju.