Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica

Biskupi u Požegi o Zakonu o pomognutoj oplodnji

biskupi
Ljiljana Marić
23.05.2012.
u 11:36

Ovdje nije riječ o vrijeđanju slobode mišljenja zbog čega nas neki prozivaju, ovdje se radi o životu čovjeka, o našem narodu

U Biskupskom domu u Požegi danas se održava sjednica Đakovačko-osječke crkvene pokrajine na kojoj među ostalim riječ i o Zakonu o pomognutoj oplodnji. Pored požeškog biskupa mons. Antuna Škvorčevića na njoj je đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Marin Srakić, srijemski biskup Đuro Gašparović te pomoćni biskup đakovačko-osječki Đuro Hranić.

Pozdravljajući sve nazočne, biskup Škvorčević kazao je da su u Požeškoj biskupiji izabrali svetkovinu Duhova kao prigodu da se u svim župama biskupije moli za poštivanje ljudskog života u Hrvatskoj.

– Smatram da je to jedan od naših važnih vjerničkih koraka dok se nastoje žurno oblikovati važni zakoni za život svih građana Republike Hrvatske, da molimo Duha Svetog da dadne svjetlost onima koji su predlagači zakona kao i onima koji ga potvrđuju – kazao je biskup Škvorčeviću.

Nadbiskup Srakić dodao je da moraju dobro otvoriti oči i promotriti sve ono što se događa, bilo u Crkvi, bilo u društvu, kako bi mogli odgovoriti na ta vrlo važna pitanja koja duboko zadiru u naše društvo i u našu Crkvu. Po pitanju Zakona o pomognutoj oplodnji nadbiskup je kazao da očekuje da se stavovima Crkve pristupa s respektom, a ne s omalovažavanjem proglašavajući ih nazadnima i desničarskima.

– Mi stojimo na strani života. Ovdje nije riječ o vrijeđanju slobode mišljenja zbog čega nas neki prozivaju, ovdje se radi o životu čovjeka, o našem narodu. Mi smo za narod. Crkva je ipak jedna moralna snaga koja zaslužuje da se njezinim stavovima pristupa ozbiljno – poručio je nadbiskup Srakić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije