Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak biskupa

Biskupi: Na vjeronauku djecu treba učiti i o osobnim financijama

Biskupi
Boris Scitar/Vecernji list
20.06.2013.
u 08:51

Upravo su financijski problemi jedan od najvažnijih uzroka rastave braka i destabilizacije obitelji, rekao je profesor Ivan Lovrinović

Na sastanku (nad)biskupijskih povjerenika za pastoral braka i obitelji pod predsjedanjem krčkog biskupa Valtera Župana, predsjednika Vijeća HBK za život i obitelj, profesor Ivan Lovrinović u svom izlaganju na temu "Etičko bankarstvo i hrvatska obitelj" iznio je kratki povijesni pregled pojave banaka i bankarstva ističući kako je još u srednjem vijeku bankar bio institucija moći.

Istaknuo je potrebu edukacije mladih o osobnim financijama smatrajući da bi se te sadržaje trebalo obrađivati kako unutar školskog kurikuluma i vjeronauka tako i u sklopu priprave za brak, jer upravo su financijski problemi jedan od najvažnijih uzroka rastave braka i destabilizacije obitelji, javlja IKA.

Na taj način mladi ljudi bili bi kudikamo osvješteniji o opasnostima dužničkog ropstva i mogli bi informiranije i odgovornije donositi financijske odluke razmatrajući sve raspoložive mogućnosti, primjerice prilikom rješavanja stambenog pitanja, smatra profesor Lovrinović.

>>Karamarko: Zdravstveni odgoj uvod je u ukidanje vjeronauka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije