Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pismo premijeru

Biskup Košić žestoko se obrušio na Plenkovića

Vlado Košić
Nikola Čutuk/pixsell
14.06.2017.
u 12:45

Pismo je biskup Vlado Košić objavio i na svom Facebook profilu, a u njemu ističe kako je predsjednik Vlade ''svojim postupanjem doveo i čitavu Hrvatsku u velike poteškoće''

Biskup sisački Vlado Košić uputio je pismo premijeru Andreju Plenkoviću u kojem je njegove poteze ocijenio kao "političku prostituciju" te mu preporučio da više ne ističe da je HDZ demokršćanska stranka. Pismo je objavio i na svom Facebook profilu, a u njemu ističe kako je predsjednik Vlade "svojim postupanjem doveo i čitavu Hrvatsku u velike poteškoće".


"Ovim koaliranjem s dojučerašnjim neprijateljem – da biste spasili svoju Vladu – Vi ste pokazali potpunu neosjetljivost za osjećaje i za vrijednosti koje gaji većina hrvatskoga naroda. Ovim potezom dobit ćete kratkoročno produljenje života ove Vlade, ali ćete dugoročno izgubiti upravo ono što je bio moto Vaše kampanje: vjerodostojnost! Ja to zovem političkom prostitucijom",  ističe biskup Košić te se dotiče i čelnika nove stranke u osnivanju.

"Vi ste se lišili gosp. Hasanbegovića i gđe Brune Esih, ljudi visoke moralnosti i zavidnog domoljublja, a uzeli ste u svoj klub one koji su zagovornici optužbi na račun hrvatskoga naroda, koji su protiv života, koji nemaju nacionalnog osjećaja. To jest Vaša kompetencija – da odlučujete o strateškoj i personalnoj politici svoje stranke i Vlade kojoj ste na čelu – ali je i pravo nas, običnih građana i birača, koji Vas promatramo i imamo pravo prosuđivati, reći Vam što o tome mislimo. Molim Vas stoga da više ne ističete da je Vaša stranka demokršćanska – jer od sada, ili barem dok je Vi vodite, to više nije. Zar je demokršćanski da ste uveli za svoga potpredsjednika čovjeka koji sudjeluje u gay paradi, a riješili ste se čovjeka koji je sudjelovao u hodu za život?" dodaje biskup Košić koji se osvrnuo i na situaciju u Sisku, a gdje je na izborima pobijedila gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Biskup Košić smatra kako je razlog pobjede SDP-ove gradonačelnice, koja je uvjerljivo slavila u drugom krugu, unutarstranački sukobi u HDZ-u.

"Vama nije stalo do naroda, koji je 86 posto katolički, i to me brine jer smatram da ste pošli krivim putem te sam imao potrebu to Vam reći, premda se ne nadam da ćete o tome razmisliti i promijeniti stavove, što bih volio. Molim se za Vas, ali me Bog s obzirom na Vas više ne uslišuje", zaključio je pismo mons. Vlado Košić, biskup sisački.

Komentara 118

MO
mobitel20
13:21 14.06.2017.

Biskup je, uglavnom, u pravu ! I on je "gradjanin" i ima pravo na javni stav. Ako ima pravo Frljic,Violic,Matula,Terselic onda... Crkva ne "vodi politiku" nego zagovara svoj nauk sto je najnormalnije, kao sto i neki drugi namecu svoje suspektne ideje. Kosic jasno porucuje katolicima da Plenkovic koristi taktiku False Flag i on ima pravo na takvo vidjenje. Mozete se ne suglasiti s tim, ali mu nitko nema pravo zamjerati "sto se mijesa"...Najbolje bi bilo da se samo "centralni komiteti" mijesaju...haah.

SE
sekator2
16:40 14.06.2017.

Ovo su gluposti. Hrvati nisu katolički narod već pretežno bezbožnici. Nemoguće je da je toliko kriminala i nepravde u državi koja se želi zvati katoličkom. Većina moralnih načela se podudara s katoličkim naukom. Oko 10% Hrvata živi u skladu s katoličkim principima, poznaje liturgiju, njenu povijesnu podlogu i smisao. Ostali se križaju lijevom rukom, netko s jednim prstom, netko s četiri, kako je već tko načuo od susjeda. Oni koji su vjeru prakticirali još u Jugoslaviji sprdali su se s HDZ-ovcima, preko noći pokrštenim komunistima koji su se u crkvama gurali u prve redove s krunicama oko vrata kako bi ih svi vidjeli. Od članova HDZ-a još je 10 posto vjernika što znački da je stožerna domoljubna i državotvorna stranka otprilike katolička 0,01%. To je jednostavno tako i biskup toga mora biti svjestan. SDP se nije nikad ni deklarirao kršćanskim kao ni HNS. Nije to ni loše ni dobro. Posljedično, HDZ-u doista treba zabraniti da ističe svoj demokršćanski karakter jer to jednostavno nije točno. Vjerski zanos je brzo splasnuo ali je ljubav prema tuđem novcu je uvijek konstanta.

DU
Deleted user
15:20 14.06.2017.

Biškupe, biškupe gdje je tu spasenje duše , navještenje kraljevstva nebeskog i života vječnog. Vi samo o interesima i neprijateljima - nedostojno i tužno za oca biskupa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije