Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hasanbegović:

'HNS je fantomska tvorevina i anacionalna sljedba'

Zlatko Hasanbegović
Patrik Macek/PIXSELL
13.06.2017.
u 22:08

Na pitanje vjeruje li u mogućnost da se Davor Ivo Stier kandidira za predsjednika HDZ-a, Hasanbegović je dao potvrdan odgovor

Zlatko Hasanbegović gostovao je u Dnevniku Nove TV te je komentirao jučerašnju ostavku ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera i koalicijsku vladu HDZ-a i HNS-a.

Hasanbegović je rekao da je očekivao Stierovu ostavku, ali da se nije s njime čuo

- To sam na neki način očekivao. Događaji u proteklih mjesec dana kulminirali su trgovačkim preslagivanjem. Geneza tog razvitka bila je u suprotnosti sa svime što je gospodin Stier zastupao u hrvatskom javnom i političkom životu, uključujući i njegov poznati politički traktat „Nova politička paradigma“. Nisam se čuo s njim i mislim da je to njegova osobna odluka, rekao je Hasanbegović.

Na pitanje vjeruje li u mogućnost da se Davor Ivo Stier kandidira za predsjednika HDZ-a, Hasanbegović je dao potvrdan odgovor

- Činjenica je da je Stier kazao kako će se posvetiti unutarstranačkim odnosima i nekoj vrsti ideološke profilaciji stranke. To ukazuje da ima ambicije u tom smjeru, kazao je Zlatko Hasanbegović.

Dodao je kako ne vidi Stiera u svojem saborskom klubu i prognozirao njegovu budućnost u stranci

- Ne vidim ga. On je i dalje politički tajnik HDZ-a i naš klub u Saboru nije okupljalište nezadovoljnika iz HDZ-a, već autohtona i autentična političko-stranačka platforma. Što se tiče njegove pozicije političkoga tajnika HDZ-a, mislim da će on to biti dok Plenković ne odluči drugačije.

Dotakao se i političke sudbine HNS-a te se očitovao o zamjerkama koje su on, Esih i Glasnović dobili od premijera

- HNS je fantomska tvorevina. Ja sam je i prije označavao kao klijentelističko-interesnu i anacionalnu sljedbu. Ona se sada razbila na svoja dva sastavna dijela. Uloga onoga što se naziva HNS-om je završena u hrvatskom političkom životu. Da, o zamjerkama je jučer rekao kada je govorio o konačnom dovršetku procesa tzv. razotkrivanja svih političkih aktera. S tim se mogu složiti. U Sabor nisam ušao milošću gospodina Plenkovića, već kao izabrani član Predsjedništva HDZ-a, tadašnji ministar kulture. U drugoj izbornoj jedinici gdje sam se kandidirao dobio sam najveći broj preferencijalnih glasova. Drugim riječima, više je od cinizma optuživati me za potporu ili povezanost sa SDP-om u trenutku kada je osobnom odlukom premijera u Vladu uvedena skupina izabrana na listi tog istog SDP-a. Podsjetit ću da sam u svim glasovanjima prije izglasavanja povjerenje novim ministrima, glasovao sam lojalno, kao član Predsjedništva HDZ-a. Isključivo zbog glasova mene, gospođe Esih i gospodina Glasnovića, ministar Marić nije smijenjen. U vrhuncu jedne vrste političke travestije, u Vladu su ušli oni ljudi koji su inicirali smjenjivanje ministra Marića zbog kojeg je likvidirana tadašnja saborska većina. Radi se o manipulaciji javnim mnijenjem i zamjenom teza, rekao je Hasanbegović.

Odgovorio je na pitanje oko stvaranja većine u Zagrebu te o najavljenom referendumu o promjeni naziva Trga maršala Tita

- Gospodin Bandić je dobio jasnu poruku koji je temeljni zahtjev kako bi se moglo pristupiti pregovorima. U slučaju referenduma, zastupnici s liste gospođe Esih neće činiti većinu. Imena trgova i ulica se donose u Gradskoj skupštini. O tome se ne odlučuje na referendumu, zaključio je Hasanbegović

Dodao je da je postupak registracije nove stranke u tijeku

- Postupak registracije je u tijeku. Stranka Neovisni za Hrvatsku imat će klub u Saboru i činit će je gospođa Esih, gospodin Glasnović i ja.

Komentara 102

BE
beitsche
22:41 13.06.2017.

Svaka cast. Treba imati hrabrosti reci istinu. 90posto politicara to nema a novinare da ne spominjem. ..

AI
AirMax2
22:30 13.06.2017.

Bacaju mu felševe ali HaSSan ih odvaljuje van parka hahahaha

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
22:24 13.06.2017.

Hasanbegović uvijek ima originalne i upečatljive prispodobe, nije ni čudo da ih onaj Bero Kupus sa zubima na parove razbroj's, koji je predsjednik onog SDP-a, uvijek ukrade. Tako je Hasanbegović spomenuo moralnu kaljužu, pa ju je Bero Kupus ponovio nakon par dana. Sad samo treba čekati da se Bero Kupus sabere i uleti s spikom o fantomskoj tvorevini i klijentelističkoj sljedbi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije