Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpredsjednik Vlade

Štromar o pregovorima HDZ-HNS: Pusić i Vrdoljak su pokrenuli inicijativu

Predrag Štromar
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/6
12.06.2017.
u 21:22

- Ti pregovori su počeli poslije prvog kruga lokalnih izbora - rekao je Štromar.

Novi ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade, HNS-ovac Predrag Štromar, gostujuću u Dnevniku Nove TV da nije znao da će premijer Andrej Plenković, nakon što je Davor Ivo Stier podnio ostavku, za novu ministricu vanjskih poslova predložiti državnu tajnicu Mariju Pejčinović Burić

- Mi smo razgovarali o našim ciljevima, ciljevima ulaska HNS-a u Vladu, a to je promicanje naših vrijednosti i rješavanje dva jako velika, ogromna posla. A to je depolitizacija obrazovanja i daljnji kvalitetan način restrukturiranja obrazovanja u našoj državi, na način da djeca više ne uče kako su nekad učili, nego na novi način, te kurikularna reforma. I tražili smo da se odradi jedan dio poslova, a to je spajanje zemljišnih knjiga zajedno s gruntovnicom. Kako naši građani ne bi 32 puta morali kliknuti mišem na nešto i onda još ići po pet papira i kupiti nekoliko biljega. Ja mislim da je to bitno našim građanima, a ne jesmo li lijevo ili desno, u ovom rovu ili onom rovu. Nego kvaliteta života - kazao je Štromar o uvjetima koje je HNS postavio da bi ušao u Vladu Andreja Plenkovića

Ponovio je da je bivša predsjednica HNS-a Vesna Pusić, koja je s još tri zastupnika glasovala protiv ulaska u koaliciju, znala i odobravala pregovore HNS-a i HDZ-a.

- Ti pregovori su počeli poslije prvog kruga lokalnih izbora. I gospođa Vesna je bila odmah uključena u njih. I mislim da su gđa. Vesna Pusić i g. Ivan Vrdoljak ustvari pokrenuli tu inicijativu - rekao je Štromar i dodao da mu nije jasno zašto se Pusić predomislila. 

 

Komentara 8

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
21:27 12.06.2017.

Štromar, u vezi one ploče u Jasenovcu za koju si rekao da ćeš je skinuti, pozvali su te HOS-ovci da ju osobno dođeš skinuti, i da se prije toga najaviš.

Avatar punkufer
punkufer
08:53 13.06.2017.

Ispada da Pusićka laže. Nemoguće!

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
22:10 12.06.2017.

i ovaj pila naopako... pa kome vise vjerovat? Plenkovicu nadam se da neces jos dugo!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije