Naslovnica Vijesti Hrvatska

HNS napustio još jedan visoki dužnosnik

Petar Mišura, predsjednik šibensko-kninske županijske organizacije HNS-a napustio je tu stranku u znak nezadovoljstva zbog koalicije s HDZ-om.
13. lipnja 2017. u 15:06 11 komentara 2929 prikaza
Pogledajte galeriju 1/4

Petar Mišura, predsjednik šibensko-kninske županijske organizacije HNS-a napustio je tu stranku u znak nezadovoljstva zbog koalicije s HDZ-om, a do unutarstranačkih izbora tu će funkciju preuzeti Ivan Gulam, dosadašnji potpredsjednik i načelnik Općine Pirovac.

Predrag Štromar Štromar priznao: 'HNS neće imati utjecaj na kurikularnu reformu'

 "Nakon 17 godina donio sam odluku da više nisam član Hrvatske narodne stranke. Posljednji događaji pokazali su da HNS nije ista stranka u koju sam s entuzijazmom pristupio i aktivno sudjelovao svih 17 godina. Bilo je puno političkih pobjeda, nažalost još više i poraza. Ostaju lijepe uspomene i neka neraskidiva prijateljstva", objavio je Mišura na svom Facebook profilu.

Bit će nezavisan u Županijskoj skupštini

 Odlučio je to, potvrdio je danas, još prije nekoliko dana, ali je imao potrebu prije javne objave o tome obavijestiti stranačke prijatelje, posebno one koje je on učlanio u stranku.  "Zasad nemam namjeru prelaziti u neku drugu stranku. Imam mandat vijećnika u Županijskoj skupštini i bit ću nezavisan. Promovirat ću sve one vrijednosti za koje se nekad zalagao HNS, a to su građanske vrijednosti, pravo na izbor, antifašizam… Također, nastavit ću raditi na europskim fondovima u gradskoj upravi gdje sam zaposlen",  kazao je Mišura.

Branko Bačić Ostavka ministra Predsjednik Kluba HDZ-a: 'Poštujem Stierovu odluku, ali bila je nepotrebna'

Po Statutu HNS-a, na mjestu predsjednika zamijenit će ga netko od dosadašnjih dopredsjednika, odnosno onaj koji je na izbornoj skupštini HNS-a dobio najviše glasova, a to je u ovom trenutku Ivan Gulam, načelnik Općine Pirovac. "Hvala Petru za sve što je napravio za HNS. Želim mu puno sreće u daljnjem političkom radu i životu. Ja ostajem u HNS-u", izjavio je Gulam, koji će do novih unutarstranačkih izbora biti vršitelj dužnosti predsjednika HNS-a Šibensko-kninske županije. Ta ga je dužnost dopala i kada je stranku svojedobno napustio i Petar Baranović.

 Inače, stranku je prije nekoliko dana napustio i Goran Horvatović, još jedan istaknuti član šibenskog HNS-a, a isto je najavilo i dvoje od troje HNS-ovih vijećnika iz dubrovačkog Gradskog vijeća.  Brisanje iz članstva najavio je i čelnik dubrovačkog HNS-a Andro Vlahušić, stranku su napustili čelnici buzetskog HNS-a te dopredsjednik karlovačkog HNS-a Nikola Badovinac, a iz vrgoračkog HNS-a najavili su raspuštanje tog ogranka.

Ispis iz članstva najavio je i Željko Bedeković, HNS-ov vijećnik u Gradskom vijeću Varaždinskih Toplica, kao i istaknuti zadarski HNS-ovac i bivši diplomat Ivica Maštruko.

Davor Stier dao ostavku Mnogi su u stranci sve do presice vjerovali da će se Stier predomisliti barišić divjak Primopredaja Ministrica Divjak prvo će proučiti sve što je naslijedila od Barišića Predrag Štromar Potpredsjednik Vlade Štromar o pregovorima HDZ-HNS: Pusić i Vrdoljak su pokrenuli inicijativu
HGK
HGK
Do ključnih poslovnih informacija u samo par klikova mišem

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar juricamesko
  juricamesko:

  kad iz HNS odu svi oni koji se od negativne jugo ideologije ne mogu maknuti bit ce to prostojna gradansko liberalna stranka.

 • prarvat:

  ako bude rastao bdp i budu se dobro povlačili novci iz eu, tj. pokrene li se gospodarstvo, HNS može dobro proći na idućim izborima. ovo je pametna koalicija. sad je popularno pljucati po njima i bježati ko da su okuženi

 • zac111:

  uf koja steta