Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedini izvan Zagreba

Biljana Borzan u Osijeku otvorila EU ured

sdp,bruxelles,Biljana Borzan
Tomislav Krasnec/VLM
30.08.2013.
u 11:17

Za sada je to jedini takav ured otvoren izvan Zagreba, a namijenjen je građanima kako bi im se približio rad EU Parlamenta.

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu, SDP-ova Biljana Borzan, otvorila je svoj EU ured u Osijeku. Za sada je to jedini takav ured otvoren izvan Zagreba, a namijenjen je građanima kako bi im se približio rad EU Parlamenta.

– Zadatak svakog EU zastupnika jest da rad parlamenta približi građanima kako bi na idućim EU izborima povećali izlazak građana barem na postotak kao za hrvatski Sabor. Tamo sam članica socijaldemokratske grupe kao i odbora za zaštitu okoliša, javno zdravstvo te sigurnost hrane jer je blisko mojoj struci i kraju iz kojega dolazim – rekla je Borzan te dodala kako kao EU zastupnica ima strogo određen namjenski budžet za zapošljavanje asistenata. Dok će u osječkom uredu sjediti jedan, Borzan sa sobom u Bruxellesu ima još dvoje.

– Sam zastupnik od tih sredstava nema ništa nego na taj način zapošljava i omogućava ljudima da rade. Za asistente se dobiva 21.000 eura – dodala je. Radni dan u uredu EU zastupnice sastojat će se od prijama građana, komunikacije s udrugama i poduzetnicima, odnosno svima koje zanima EU Parlament.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije