Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kardinal Puljić

'Brojni kandidati na izborima lažno se predstavljaju Hrvatima'

Vinko Puljić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
30.03.2018.
u 17:49

Govoreći o Daytonskom mirovnom sporazumu, kardinal Puljić je istaknuo kako je bio na štetu Hrvata

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić kako se brojni kandidati na izborima lažno predstavljaju Hrvatima kako bi zauzeli njihove pozicije u vlasti te je rekao kako se za Željka Komšića, koji je u dva navrata biran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH ne zna da se uopće izjašnjava Hrvatom, u intervjuu za Našu TV iz Mostara objavljenim u petak.

"Ne znam koliko se on (Komšić) priznaje Hrvatom. Koliko znam, u njegovim dokumentima nije riječ Hrvat, nego nešto drugo, tako da ja ne mogu to smatrati zakonitim", rekao je kardinal Puljić.

Rekao je kako se brojni kandidati izjašnjavaju kao Hrvati te da je to na izborima "vrlo uočljivo".

Komšić je u dva navrata biran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH uglavnom glasovima Bošnjaka zbog čega su prosvjedovale hrvatske stranke. On je najavio ponovnu kandidaturu za mjesto hrvatskog člana BiH na općim izborima koji će se održati u jesen ove godine.

Vrhbosanski nadbiskup kritizirao je i građane koji ne izlaze na birališta na izborima.

Govoreći o Daytonskom mirovnom sporazumu, kardinal Puljić je istaknuo kako je bio na štetu Hrvata, jer je podijelio BiH i ozakonio etničko čišćenje, te nije osigurao jednakopravnost tri konstitutivna naroda.

Komentara 64

Avatar tsifica
tsifica
18:19 30.03.2018.

procitajte Daytonski sporazum i vidite ciji je potpis na njemu sa hrvatske strane..............Najveci krvnik u povijesti. Gori i od Pavelica. ..........Neizravno odgovoran za smrt desetaka tisuca Hrvata, tamaneci ih hrvatskom verzijom Holodomora i još par stotina tisuca protjeranih sa svojihih ognjišta. No, nije bio iskljucivo hrvatomrzac, tamanio je jednakim žarom i Srbe, a bogami i muslimane............ Težak monstrum i zlocinac..............ali moram još dodat da Tudman nije Hrvat po nacionalnosti i da je on izabranik KOS-a i UDBE -on vuce porijeklo iz turske regije Karaman i predak mu se naselija u Hrvatskom zagorju nakon prodora turaka prema Becu-zanimljivo je da je Šušak isto turcin porijeklom,Kutle,Pašalic i da su pomno odabrani od strane agenture koja je sve to isplanirala

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:58 30.03.2018.

Sporazum je potpisao Tudjman. Na stetu Hrvata. A vi krivite Bakira. Bakir nije Hrvat.

CI
cinbenik
18:30 30.03.2018.

Sveti otac Biskup,zaboravio da crkva uzdrzava HDze na vlasti od 90 ih,a posebno u BiH....Udruzeno trebaju snositi odgovornost za nestanak Hrvata iz Bosne,a posebno Posavine.....Sve one koji su ukazivali na posljedice stranke opasnih namjera,nasi sveti oci su izopcili iz Hrvatsva,i neka su,ali gdje je odgovornost za posljedice djelovanja stranke opasnih namjera=crkva...Komsic jeste Hrvat,a sada koliko je katolik,to on ZNA SE....Kosmic je branio uzoritik Kardinala,dok su HDZe poHercegovaceni Hrvati,branili logistiku Sarajveu,a tako i svetom ocu Biskupu...Sveti oce,povjest ce proganjati vas i crkvu u Hrvata,zbog nestanka Hrvata Bosne,a posebno Posavine,ali i unistenja svega Hrvatskog pod HDZe ,strankom opasnih namjera....Vi i dalje ostajete na putu utopije i unistenja svega Hrvatskog...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije