Naslovnica Vijesti Svijet

VIDEO Srbi tvrde da im zbog 'Malog Miloša' i Rusi zavide: 'On je mali, ali ubitačan'

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić prije mjesec dana, tijekom vježbe "Sloboda 2017", rekao je da se dužnosnicima iz Rusije od sveg oružja najviše svidio "Mali Miloš".
14. studenoga 2017. u 09:13 143 komentara 25962 prikaza
Mali Miloš
Foto: Screenshot/YouTube

Predstavnici Ruske Federacija hvalili su srpsku besposadnu borbenu stanicu popularno nazvanu "Mali Miloš", a iz beogradskog dnevnika Blic kažu da bi ga se najbolje moglo opisati rečenicom "tako mali, a tako ubitačan". 

Pucnjava u Teksasu MASAKR U TEKSASU Američka mora: Zemlja oružja i pokolja

To oružje Srbi su predstavili prije pola godine, a povod za novi tekst o "Malom Milošu" bilo je prošlotjedno testiranje streljačkog naoružanja srpske vojske, gdje je svoju moć demonstriralo i ovo oružje. 

Mali Miloš
1 / 6
Ruska vojska

Tehnološka specifičnost mu je i način gađanja

Vojska Srbije još se ne koristi "Malim Milošem" jer nije prošao sva testiranja. Srpski predsjednik Aleksandar Vučić prije mjesec dana, tijekom vježbe Sloboda 2017., rekao je da se dužnosnicima iz Rusije od sveg oružja najviše svidio "Mali Miloš". 

Sirija 'NISU IMALI ŠANSE Rusija u napadu na Islamsku državu upotrijebila 'Oca svih bombi'?

Iz srpskog Ministarstva obrane kaže da to borbeno vozilo služi za gađanje ciljeva iz mitraljeza i ručnog bacača granata. Vozilo je naoružano mitraljezom kalibra 7,62 milimetra i ručnim bacačem granata od 40 milimetara. Maksimalna brzina kretanja mu je 7 km/h. Rad motora je nečujan, a čuju se jedino gusjenice, što znači da je neprimjetan na udaljenosti od nekoliko stotina metara. 

Njime se upravlja bežičnom vezom, a tehnološka specifičnost mu je i način gađanja. – Posjeduje moćnu optičku elektronsku napravu koja se sastoji od dnevne kamere s mogućnošću zooma od 0 do 30 puta i termovizijske kamere za noćni vid rada i gađanja i laserskog mjerača daljine. Software ima sustav za upravljanje vatrom koji bira oružje, a na osnovu toga i izmjerene daljine laserskog mjenjača može automatski odrediti sve elemente gađanja. Ili to može napraviti operater uz pomoć daljinskog upravljanja – ističu u srpskom Ministarstvu obrane.  

 

hs produkt BILATERALA Država i HS Produkt zajedno će graditi tvornicu streljiva Oružje Modernizacija OS Stiže 'pravo' oružje za hrvatske Patrije: Izraelski top 30 mm i rakete Spike! kina, vojska Nosit će 24 zrakoplova Kina porinula prvi vlastiti nosač zrakoplova
Hrvatska rukometna reprezentacija
Jeste li znali?
Zašto bi Kauboji mogli postati Dizelaši i zašto su Crnogorci i Makedonci zapeli za lavove?

A1 izdvaja za Vas