Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
niz tema

Biden i kanadski premijer Trudeau razgovarali o koronavirusu i klimatskim promjenama

FILE PHOTO: Canada's PM Trudeau shakes hands with U.S. Vice President Biden during a meeting in Trudeau's office on Parliament Hill in Ottawa
Chris Wattie/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
10.11.2020.
u 06:55

"Već smo prije surađivali i spremni smo nastaviti taj rad i suočiti se s izazovima i prilikama koje se pružaju dvjema zemljama", napisao je Trudeau na Twitteru.

Kanadski premijer Justin Trudeau i američki izabrani predsjednik Joe Biden razgovarali su u ponedjeljak o nizu tema poput koronavirusa, klimatskih promjena i NATO-a.

"Već smo prije surađivali i spremni smo nastaviti taj rad i suočiti se s izazovima i prilikama koje se pružaju dvjema zemljama", napisao je Trudeau na Twitteru.

Trudeau, jedan do prvih čelnika koji je čestitao Bidenu u nedjelju nakon što je osigurao dovoljno glasova za pobjedu na predsjedničkim izborima, često je bio u promjenjivim odnosima s Donaldom Trumpom.

Biden je zahvalio Trudeau na čestitkama i rekao da se veseli suradnji s Kanadom u borbi protiv pandemije COVID-a 19, obnovi bilateralnih gospodarskih veza, jačanju NATO-a i borbi protiv klimatskih promjena, priopćio je Bidenov tranzicijski tim. Trudeau je u tweetu napisao da su razgovarali i o slučaju dvojice Kanađana koji se nalaze u kineskom zatvoru.

Premijer je prije rekao kako vjeruje da će Bidenova administracija Kini poslati snažniju poruku da je njihova politika proizvoljnog zatvaranja stranih državljana neprihvatljiva.

Među ostalim temama razgovora bili su i energetika, trgovina i rasizam. "O tim i drugim pitanjima dogovorili smo se da ćemo biti u kontaktu i blisko surađivati", napisao je kanadski čelnik.

 

Ključne riječi

Komentara 3

PU
paul-umpe
08:44 10.11.2020.

Koji licemjeri.Pa o cemu ce pricati nego o uvozu drva iz Kanade i izvoza Aluminijuma iz USA.Trup je jasno rekao da Kanada nece pravit biznis na USA teritoriju ali evo ljevica ce napravit sve da ne bude tako.

HI
hadezeovac_iz_sumadije
07:39 10.11.2020.

Maska, distanca, ništa? Završili izbori u Americi, završava i epidemija?

HI
hadezeovac_iz_sumadije
07:40 10.11.2020.

Vidi Bidena kako mu je pogled bistar, odmah vidiš da mu mozak radi 100 na sat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije