Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREŠO BELJAK

'Bez ravnopravnih i zadovoljnih Hrvata, BiH ne može biti niti opstati'

Krešo Beljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
20.12.2018.
u 21:21

Za Deklaraciju Hrvatskog sabora je rekao da 'neće riješiti ništa'.

Predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak izjavio je za internetski portal Dnevnik iz Mostara da BiH ne može opstati bez jednakopravnih Hrvata, a saborsku deklaraciju o položaju Hrvata smatra licemjernim dokumentom vladajućih struktura.

"Bez ravnopravnih i zadovoljnih Hrvata, Bosna i Hercegovina ne može biti niti opstati kao barem pravedna država, barem donekle zadovoljnih građana", rekao je Beljak.

Svi oni koji rade suprotno od uspostave jednakopravnosti čine štetu Bosni i Hercegovini, objasnio je.

"Kome to nije jasno, i tko radi suprotno, odnosno otima prava jednom narodu, taj svjesno ili nesvjesno zaziva nove sukobe na ovim prostorima", dodao je čelnik HSS-a.

Za Deklaraciju Hrvatskog sabora je rekao da 'neće riješiti ništa'.

"Hrvatska je dužna brinuti se o Hrvatima izvan domovine, posebno prema našim sunarodnjacima u BiH. Za dužnosti zadane Ustavom RH ne trebaju nikakve deklaracije, posebno ne one koje nisu usuglašene sa svim parlamentarnim strankama. Sukladno tome, HSS nije svojim glasovima htio sudjelovati u toj licemjernoj farsi", rekao je Beljak.

Zauzeo se i za što brži ulazak BiH, ali i Srbije, Crne Gore i Makedonije u članstvo Europske unije i NATO-a, jer to je i hrvatski nacionalni interes, rekao je.

"Vrijeme je da se 'granica civilizacija' pomakne što je dalje moguće na istok, i da sve ove naše zemlje u kojima žive naši sunarodnjaci u većem ili manjem postotku, postanu zajedno s Hrvatskom dio razvijene, civilizirane i napredne Europe", rekao je Beljak.

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar Toni Broo
Toni Broo
21:51 20.12.2018.

Bošnjaci toliko mrze Hrvate, a bez Hrvata u BiH su izgubljen narod koji ekonomski i demografski propada. Gdje Bošnjaci čine većinu, to je raspad sistema. Izolirana bihačka županija se totalno ispraznila od Bošnjaka, a Sarajevo ih još dodatno uništava migrantima. Sarajevo ima stalne redukcije vode, zagađen im zrak, Arapi ih preplavili, a Tuzla je bošnjački grad koji najbrže demografski propada. Nakon 9 mjeseci 2018., rođenih u Tuzli je 584, a u npr. Mostaru 754 rođenih, a Mostar prema popisu 2013. ima manje stanovnika od Tuzle. U npr. Zapadnom Mostaru koji ima 60 tisuća stanovnika (90% Hrvati) radi 25 tisuća osoba, a u cijeloj Tuzli 24 tisuće osoba u radnom odnosu. Bošnjaci danas demografski prosperiraju točno na onim područjima gdje su pod kontrolom Srba (Sandžak) ili u dodiru s Hrvatima (dijelovi Srednje Bosne, Istra, Rijeka i Zagreb) gdje je vidiljivo da imaju demografski rast, a gdje god Bošnjaci imaju svoju vlast i većinu, manje ih se rađa i više umire.Taj model gdje Bošnjaci misle da imaju kontroliranu vlast samih nad sobom i sva prava vladanja nad cijelom BiH nije toliko ni loš za Srbe i Hrvate jer to najviše šteti samim Bošnjacima, demografski ih slabi i ubrzava raspad BiH. Bošnjaci su nestali iz RS, a i u Hercegovini nemaju budućnosti. Sarajevo je stvorilo toliku mržnju prema Hercegovini da je po defaultu Hercegovac=Hrvat. Bošnjački akademici promoviraju brisanje imena Hercegovina, a u takvoj atmosferi Bošnjaci se u Hercegovini osjećaju kao pajcek u Islamabadu.

SU
suvaja
21:31 20.12.2018.

Hrvati bih bez svog entiteta nestaju i vrlo brzo ce nestati kao autohtoni narod...... ...kako ce se postici jednakopravnost hrvata u sarajevu gdje ih zivi 10 tisuca i 300 000 muslimana ..cudna je to formula...

Avatar Retardo
Retardo
21:24 20.12.2018.

Konkretno, koga briga što ima za reći notorni kriminalac i još notorniji fašist, primitivac po imenu Krešo Beljak iz Aušvic koalicije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije