Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON OBJAVE WHO-A

Kraj pandemije i u Hrvatskoj: Beroš Vladi uputio zahtjev, poznato kad bi se odluka mogla donijeti

Zagreb: Sve veće gužve u tramvajima zbog smanjenog broja polazaka u tramvajskom i autobusnom prometu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
09.05.2023.
u 15:32

Ministarstvo zdravstva takav je prijedlog ocijenilo utemeljenim i poslalo ga u Vladinu proceduru, odnosno na međuresorno mišljenje

HZJZ je predložio ministru zdravstva da pokrene postupak proglašenja kraja pandemije koronavirusa, potvrdio nam je ministar Vili Beroš, budući da je Svjetska zdravstvena organizacija u petak proglasila kako koronavirus više ne predstavlja globalnu zdravstvenu krizu. 

Ministarstvo zdravstva takav je prijedlog ocijenilo utemeljenim i poslalo ga u Vladinu proceduru, odnosno na međuresorno mišljenje. Već se neko vrijeme očekuje proglašenje kraja pandemije, a posebice nakon odluke SZO od petka, za pretpostaviti je da će proglašenje biti podržano i da će kraj pandemije biti proglašen već na sljedećoj Vladinoj sjednici, u četvrtak.  

>> VIDEO Capak: Nije kraj pandemije iz razloga što je virus među nama


 
Ključne riječi

Komentara 12

CR
Croatiadobola
15:46 09.05.2023.

Neka objavi kraj redova, čekanja i kaosa u bolnicama, a za kraj pandemije dovoljno bi bilo da Capak kaže KRAJ.

DU
Deleted user
18:17 09.05.2023.

Da Ameri vele da treba maske nositi na guzici naši bi tako i odredili. stvarno imamo stručno i neovisno zdravstvo.

NO
Nordik
17:39 09.05.2023.

U mome gradu za UZV dojke žene čekaju dvije godine. Predlažem da ukinemo hrvatsko zdravstveno osiguranje i idemo privatno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije