Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Bernays pokrenuo studije iz područja poslovne ekonomije

Veleučilište Edward Bernays
Foto: Veleučilište Edward Bernays
1/4
23.05.2023.
u 09:02

Veleučilište Edward Bernays nakon 10 godina postojanja od iduće akademske godine uvodi dva nova studija - prijediplomski studij Poslovno upravljanje i diplomski studij Vodstvo i menadžment.

Nove studije poslovne ekonomije donose mogućnost odabira između četiri različita smjera poslovnog upravljanja, visok broj sati praktične nastave u organizacijama, intenzivna suradnja s poslodavcima i mogućnost preferencijalnog odabira između ukupno 50 izbornih kolegija na oba studijska programa.

Prijediplomski 4u1 studij

Prijediplomski studij Poslovno upravljanje daje temelj za razumijevanje poslovanja i organizacijskog djelovanja u domaćem i globalnom okruženju. Uz bazu znanja iz poslovne ekonomije, poduzetništva i menadžmenta, strateškog i operativnog odlučivanja, kritičkog i kreativnog razmišljanja, fokus studija je na poslovnom upravljanju i znanjima u područjima informacijsko-komunikacijskih znanosti, sociologije i psihologije, koja se zatim specijaliziraju odabirom jednog od četiri smjera primjene unutar polja ekonomije: Međunarodni menadžment, Menadžment održivog razvoja, Menadžment u sportu te Menadžment u turizmu

Foto: Veleučilište Edward Bernays

Uz stručne kompetencije kao što su razumijevanje principa, teorije i prakse kojima se upravlja organizacijama i njihovim poslovnim operacijama, studenti će također razvijati i praktične kompetencije iz područja efektivnog odlučivanja, suverenog vladanja poslovnim pojmovima na stranim jezicima i poslovnog pregovaranja.

Studenti će već tijekom studija stjecati iskustvo kroz razvijen sustav stručne prakse koja se odrađuje u domaćim i stranim organizacijama s kojima je Bernays već potpisao ugovore o suradnji na novim studijskim programima.

Magistri poslovnog upravljanja

Diplomski studij Vodstvo i menadžment je po profilu i sadržaju jedinstven studij u Hrvatskoj. Osmišljen je na način da odgovora na potrebu tržišta za stručnjacima vodstva u poslovanju, koji trebaju posjedovati kompetencije organizacije i vođenja poslova te mogu voditi i poticati ostvarivanje poslovnih ciljeva u širokom spektru poslovnih i poduzetničkih aktivnosti.

Foto: Veleučilište Edward Bernays

U skladu s povećanom potrebom za održivošću i konkurentnošću organizacija te rastućom potrebom za podrškom operativnom i srednjem menadžmentu, raste i potražnja za angažmanom stručnjaka za suvremene formate vodstva i menadžmenta. Upravo takav profil bit će budući magistri poslovnog upravljanja u području vodstva i menadžmenta.

Diplomski studij je orijentiran na znatnu satnicu izvođenja obvezne, izborne i praktične nastave na engleskom jeziku te brojne opcije za mobilnost studenata tijekom studiranja.

Potreba za primjenjivim ekonomskim znanjima

Prema istraživanju koje je Bernays proveo među predstavnicima poslovne scene, visoko mjesto na listi najtraženijih kompetencija koje poslodavci traže od studenata zauzele su organizacijske i upravljačke kompetencije te posjedovanje ekonomskih znanja, poznavanje poslovne matematike i financijske pismenosti.

Poslodavci često ističu da je studentima potrebno sposobnost timskog rada, što podrazumijeva mogućnost razvijanja viših razina poslovne komunikacije i snalaženje u timu, sposobnost podjele poslova, timsku suradnju i strateško razmišljanje – a kolegiji usmjereni na jačanje znanja, razvoj svijesti i snaga u tom području snažno su zastupljeni u programima svih studija na Bernaysu.

Foto: Veleučilište Edward Bernays

Upravo su vještine strateškog razmišljanja i komunikacijske vještine Bernaysovi aluminiji u nedavnoj anketi istaknuli kao najveće vrijednosti koje su u svoje karijere i život ponijeli sa studija – njih čak 75% stavilo ih je na prvo mjesto. Istovremeno, poslodavci ističu kako će u njihovim industrijama najvažnija biti znanja o poslovanju i planiranju poslovanja, agilnosti, interdisciplinarnosti, interpretacija podataka te digitalna pismenost.

Tržištu su potrebni specijalisti koji znaju kako upravljati poslovanjem s razvijenim kompetencijama odlučivanja i vođenja – i studiji koji ih tako obrazuju. Više na www.bernays.hr.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije