Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANDIDATI EPP-A ZA EK?

Bernardić: Hrvatska ne smije biti talac njihovih karijera

Davor Bernardić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
20.06.2019.
u 16:57

Zajednički zaključak skupa europskih socijalista je, kako je prenio predsjednik SDP-a, da su europski pučani predugo vodili EU bez ikakvih vidljivih rezultata.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić sudjelovao je danas u Bruxellesu na sastanku predsjednika stranaka iz političke obitelji europskih socijalista. Komentirao je i spekulacije da su premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović među skrivenim kandidatima Europske pučke stranke za preuzimanje čelnog mjesta Europske komisije, što je danas objavio belgijski list Le Soir.

- Ako su te informacije imalo točne, onda očito da im nije u fokusu Hrvatska nego karijere. A Hrvatska ne smije biti taoc njihovih karijera. Bilo bi dobro da se odluče i da kažu građanima kakvi su im planovi. Za što se zalažu, gdje zaista žele biti ako ne žele biti u Hrvatskoj - rekao je Bernardić.

Zajednički zaključak skupa europskih socijalista je, kako je prenio predsjednik SDP-a, da su europski pučani predugo vodili EU bez ikakvih vidljivih rezultata

- I odgovornost socijaldemokrata je da ponude svoju agendu. Za socijalno pravednu Europu, veće plaće, veće mirovine, više Europe, veću socijalnu koheziju i održivi razvoj Europe, vezano na borbu protiv klimatskih promjena i borbu za zeleno društvo. To je jedna od najvažniih stvari koje smo apostrofirali danas na sastanku. Naravno, jedina garancija da će se socijaldemokratska agenda pravednije, bolje, tolerantnije Europe provesti je izbor Fransa Timermansa za predsjednika Europske komisije. Prema tome, mi nećemo odustati od Timermansa kao kandidata. On je jedina garancija ispunjenja socijalno pavedne i održive Europe i u pregovorima koji slijede znat će se narednih dana kako će se stvari razvijati - izjavio je Bernardić. 

Komentara 11

BR
brojevi
17:28 20.06.2019.

Bero! Zavist i ljubomora su gadna osobina a osobito u tvom slućaju bolesne fikcije na Plenkovića. Pomiri sa činjenicom kao i ostatak crvenih drugova da su Premijer i Predsjednica kvalitativno nedostižni za vaše više nego skromne sposobnosti.

YY
yy1
17:26 20.06.2019.

Ma nešto se šuška da će Merkel većeras predložiti Milanovića za predsjednika EK.

DV
dvojnica
18:03 20.06.2019.

Ti se uopce ne moras brinuti. Takav nesposobnjakovic nikom ne treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije