Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera SMS

Beljak o HDZ-u: Dvije frakcije iste sekte vode međusobni rat

Krešo Beljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
20.02.2019.
u 13:37

HDZ treba što prije torpedirati u opoziciju i pustiti da tamo vodi svoje ratove, kaže Beljak.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić danas je kratko u Saboru komentirao vijest da je podignuta optužnica protiv Franje Varge i njegovog kuma Blaža Curića zbog afere SMS. Ne smatra da je zbog toga i svoje povezanosti s optuženicima teret HDZ-u.

- Teret? Imate li vi neku vagu da mjerite to? Nisam u optužnici na žalost mnogih dušobrižnika. Poručujem svima da sam ja u HDZ-u, ostajem. Nisam od onih koji napuštaju bilo kakvu borbu, ostajem se boriti još više i još jače – odgovorio je Brkić na pitanje osjeća li se kao teret stranci.

Upitan ima li dojam da mu podmeće netko iz HDZ-a, odgovorio je „ne, nisam to rekao“.

Video: Afera SMS -  Evo što su izjavili odvjetnici

Dio vladajuće većine, HNS-ov Stjepan Čuraj nije bio pretjerano raspoložen za komentiranje ove afere. Upitan može li SMS afera imati političke posljedice na većinu, Čuraj kaže da treba pričekati i vidjeti u kojem će smjeru istraga ići.

- Ovisi hoće li određeni političari biti uhićeni, ali zbilja ne bih komentirao, ne znam u kojem smjeru ide. On nije uključen u istragu, a hoće li, ja ne znam – odgovorio je Čuraj.

HSS-ov Krešo Beljak čisto sumnja, kaže, da će ova afera imati političke posljedice po HDZ.

- Riječ je o dvije frakcije iste sekte koje vode međusobni rat i vodit će ga još neko vrijeme s neizvjesnim rezultatom jer ne znamo tko će pobijediti. No, znamo tko će izgubiti, izgubit će građani Republike Hrvatske sve dok je HDZ na vlasti. Mislim da nije Brkić teret za Plenkovića, nego da je Plenković teret za Brkića. Doista, to su njihove unutarstranačke stvari koje opterećuju hrvatsku javnost i gube građani sve dok je HDZ na vlasti. Njih treba što prije torpedirati u opoziciju na izborima i pustiti da svoje ratove vode u opoziciji da od njih građani nemaju štete – ustvrdio je Beljak.

Krešo Beljak
1/7

Komentara 12

Avatar dpejakovic
dpejakovic
13:53 20.02.2019.

Ono kad osoba koja je 1990-1992 nosila na ramenu za dom spremni kaže za isti da je Ustaški. Kada osoba 1999. godine bude osuđena na 8 mj. zatvora uvjetno za pljačku (4 provale) kaže držite lopova.

DU
Deleted user
13:45 20.02.2019.

pravomocno osudjeni lopove pripazi malo na rjecnik, svaki dan su ti lopovi, izdajice, ustase u ustima...nekulturna seljacina i lopina si...

AN
aniva
14:26 20.02.2019.

Meni nije jasno zašto on dobije toliko prostora novinama. Svaki dan evo njega sa novim biserima......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije