Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETI DAN ZAREDOM

Belgija i dalje traži ekstremnog desničara koji je prijetio državnom vrhu, uključili se i susjedi

Manhunt for a Belgian soldier who threatened a virologist, in Maasmechelen
Foto: YVES HERMAN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/5
22.05.2021.
u 17:44

Vlasti vjeruju da je naoružan i upozoravaju da možda kani naškoditi brojnim institucijama i osobama

Potraga za odbjeglim belgijskim vojnikom koji je zaprijetio glavnom državnom virologu i vjerojatno je sklon ekstremnim desničarima, u subotu je ušla u peti dan bez rezultata.  

Snage sigurnosti noćas su pretraživale 10 domova osoba koje se smatraju bliskima osumnjičeniku, stoji u izjavi javnog tužitelja.

Po pisanju belgijskih novina 46-godišnji vojnik Jurgen Conings nestao je u ponedjeljak iz svojeg doma u općini Dilsen-Stokkem na granici s Nizozemskom.

An undated handout picture of Jurgen Conings An undated handout picture of Jurgen Conings obtained on May 19, 2021. Federal Police/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES. MANDATORY CREDIT FEDERAL POLICE
Foto: Federal police/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Vlasti vjeruju da je naoružan i upozoravaju da možda kani naškoditi brojnim institucijama i osobama, među kojima je i glavni državni virolog.

Javnost je upozorena da ne prilazi muškarcu koji se nalazi na državnome popisu terorista.

U utorak ujutro policija je pronašla vozilo koje je koristio bjegunac, a u njemu su otkrivena četiri protutenkovska raketna bacača i streljivo.

U potragu, koja je u tijeku u području Limburga na granici s Nizozemskom, uključene su njemačka i nizozemska policija, izvijestila je televizijska kuća VRT.

U četvrtak je za slučaj pokušaja ubojstva i kršenje zakona o posjedovanju oružja povezanog s terorizmom imenovan sudac specijaliziran za pitanja terorizma.

 

VIDEO Skandal u austrijskoj bolnici: Pacijentu amputirali pogrešnu nogu

Ključne riječi

Komentara 3

PQ
penelope_qq0
19:52 22.05.2021.

'' Javnost je upozorena da ne prilazi muškarcu koji se nalazi na državnome popisu terorista.'' - Cuj ove djubradi, kao da ce on dirati ''javnost''. Pa ne trazi on javnost nego vas djubradi. Njega ce vojska sakriti, nasli su onii njega, ali su i oni protiv vas, tako se ne nadajte da cete ga naci, nego kenjajte u gace, smradovi. Nazivaju teroristima vlastite gradjane, vojnike koji brane narod od njih, a prave teroriste sto su ukrcali u zemlju huskaju na narod, djubradi.

MP
Muzemo_Purgere
01:25 23.05.2021.

Stavio turban i sakrio se u jednom od stotina muslimanskih cetvrti u koje ni policija ne zalazi

PR
prokurator
11:23 23.05.2021.

extremo desnjara izgubio živce, čuo kako škoro ima užasno loše nastupe na sučeljavanjima za gradonačelnika...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije