Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvaliteta života

Beč na vrhu ljestvice svjetskih gradova

bec
Vedran Mulovic/PIXSELL
20.01.2014.
u 14:53

Na europskoj razini Beč je nedavno osvojio i treće mjesto u svjetskom „Smart City Rankingu“, te treću poziciju po inovativnosti među 445 svjetskih gradova prema indeksu „Innovation Cites Global“

Kad je u pitanju kvaliteta života, gospodarski potencijali i inovacije Beč je u samom vrhu ljestvice svjetskih gradova.

 - Brojna rangiranja i istraživanja u kojima su u obzir uzeti različiti kriteriji pokazala su da je Beč dobio odličnu svjedodžbu u međunarodnom globalnom natjecanju, rekao je ponosno novinarima bečki gradski vijećnik za informacije Christian Oxonitsch. Potvrda tome je trostruko prvo mjesto austrijskog glavnog grada među 221 svjetskim gradom po kvaliteti života, po uspješnosti prema ocijeni Ujedinjenih naroda („UN-Habitat“) u konkurenciji 70 gradova, te po gospodarskom potencijalu u Europi prema istraživanju „Financial Timesa“.

Na europskoj razini Beč je nedavno osvojio i treće mjesto u svjetskom „Smart City Rankingu“, te treću poziciju po inovativnosti među 445 svjetskih gradova prema indeksu „Innovation Cites Global“. Uz navedeno Beč je diljem svijeta poznati kao središte i sjedište mnogih međunarodnih organizacija s 3.500 diplomata, važno turističkom i kulturnom središtu s 12,3 milijuna noćenja 2012. godine te više od 70 tisuća prodanih koncertnih karata i 450 balova po sezoni. Austrijski glavni grad, između ostalog, poznato je sveučilišno središte s najvećim brojem studenata iz njemačkog govornog područja. Mediji pišu kako su Bečani ponosni na svoj grad i da ne iznenađuje što je vrlo visoko na „top“ listi svjetskih gradova.

>> Bečki dvorac Schönbrunn lani posjetilo 2,87 milijuna ljudi

Komentara 1

BV
Bijela Vrana
15:51 20.01.2014.

Beč je bio uzor i našem gradonačelniku ili ...???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije