Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ protiv smanjenja

Bauk: Sustav županija, općina i gradova loš je i treba ga mijenjati

'SPECIJAL OBZOR 04.01.2012.,  Zagreb - Arsen Bauk, ministar uprave. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL'
'Davor Visnjic/PIXSELL'
16.01.2012.
u 15:39

– Očekujemo i potporu HDZ-a koji je i naručio studiju o višku zaposlenih – rekao je ministar uprave.

– Sadašnji sustav županija, općina i gradova loš je i neodrživ i treba ga mijenjati – kazao je Arsen Bauk.

Studija Ekonomskog instituta u Zagrebu iz 2010. godine pokazala je da treba ukinuti najmanje 250 općina i 77 gradova jer ne mogu opstati bez stalne državne pomoći.

– Hrvatska je jedna od najcentraliziranijih država u Europi i nesumnjivo treba ponovno napraviti nekakvu redefiniciju oblasti. Iz tih ovlasti i tih funkcija proizaći će broj općina i jedinica lokalne samouprave. Vjerujem da će do kraja mandata ove vlade to biti napravljeno – najavljuje Bauk.

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić ne slaže se pak s ovim stavom i objašnjava da je HDZ u svom izbornom programu govorio o potrebi ostanka istog broja županija, gradova i općina. HDSSB-ovac Dinko Burić smatra da je nužno preustrojiti jedinice lokalne i regionalne samouprave.

Komentirao je Bauk i studiju Instituta za međunarodne odnose iz 2008., koju je naručila prošla vlada, a koja je pokazala da je u državnoj upravi 20 posto zaposlenih višak.

– Treba smanjiti broj šefova, a vjerojatno u jednom manjem dijelu i broj zaposlenih. Prvim potezima Vlada je pokazala da idemo u tom smjeru, a očekujemo i potporu HDZ-a koji je i naručio ovu studiju – tvrdi Bauk, dok je HDZ-ov Bačić rekao da su oni protiv smanjenja broja zaposlenih.

Komentara 67

DU
Deleted user
16:04 16.01.2012.

No ajde kad ćete više počet otpuštati te uhljebljene parazite!?!

VE
velikazmija
15:54 16.01.2012.

očekujemo pomoć hdz-a koji je naručio od nas pomoć pernara koji su guslili pod prozorima sdp -e senerade

MA
maja238
13:18 17.01.2012.

ovi bi samo nesto mijenjali, povečavali i davali otkaze neduznim ljudima!! sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije