Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čestitka Bruxellesa

Barroso i Van Rompuy: Čestitamo Hrvatskoj na izboru ulaska u EU

barroso
Reuters/PIXSELL
22.01.2012.
u 22:49

Ulazak Hrvatske u EU šalje jasan signal čitavoj regiji jugoistočne Europe

Pozdravljamo pozitivan ishod referenduma o pristupu Hrvatske Europskoj uniji - kažu u zajedničkoj pisanoj izjavi predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso i predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy.

- Ovim glasovanjem hrvatski građani podržali su europsku integraciju. Čestitamo Hrvatskoj i njezinim građanima na njihovom izboru: članstvo u EU otvorit će im nove mogućnosti i pomoći da se osigura stabilnost i prosperitet nacije. S ovim mandatom naroda, hrvatska vlada sada može dovršiti preostale pripreme za članstvo. Očekujemo glatki ratifikacijski proces u hrvatskom parlamentu, kao i u parlamentima svih zemalja članica EU, kako bi Hrvatska mogla postati 28. članica Unije 1. srpnja 2013. - kažu BArroso i Van Rompuy u večerašnjoj izjavi.

- Ulazak Hrvatske u EU šalje jasan signal čitavoj regiji jugoistočne Europe. Pokazuje da je, kroz političku hrabrost i odlučne reforme, članstvo u EU na dohvat ruke. Današnji pozitivan ishod glasovanja je stoga dobra vijest za Hrvatsku, dobra vijest za regiju i dobra vijest za Europu - dodaju dvojica šefova najvažnijih EU institucija.

Čestitkama se pridružio i izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku Hannes Swoboda koji je poručio kako je izuzetno zadovoljan rezultatom referenduma, bez obzira na činjenicu da odaziv nije bio pretjerano velik.

Komentara 10

LU
Lujo123
23:01 22.01.2012.

Od sdvih građana s pravom glasa RH 29% - ZA 71% - PROTIV (glasovali \"protiv\" ili se nisu odazvali glasovanju jer su \"protiv\") i evo nas u EU!!!! Bravo izdajnici i manipulatori! Bravo šeks i izmijenjeni zakon o referendumu!!!

RE
remax
23:22 22.01.2012.

Sad ce se vi ljevicari napokon morati nauciti raditi u EU i manje se baviti marksizmom i lenjinizmom bankrotiranim ideologijama.

AA
aabbcc
09:20 23.01.2012.

Treba cestitati EU-niji. jer poslije serije neuspjeha uspjela sa jakom propagandom, vecinski pridobiti jedan narod na referendumu i prosiriti sebe !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije