Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužno vijeće

Barišićevu zetu potvrđena optužnica zbog mita

'09.11.2006., Ulica grada Vukovara 37, Zagreb - Hrvatska elektroprivreda, HEP grupa.  Photo: Dalibor Urukalovic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
Dalibor Urukalović/Poslovni dnevnik/PIXSELL
19.06.2012.
u 17:44

Ante Despot bio je član uprave te šef Nadzornog odbora HEP-a za HDZ-ova mandata

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je danas optužnicu USKOK-a protiv Ante Despota, bivšeg člana uprave i šefa Nadzornog odbora HEP-a za HDZ-ova mandata, inače zeta Mladena Barišića, bivšeg rizničara ove stranke i optuženika u aferi Fimi media, zbog primanja mita od 450.000 kuna prilikom ugovaranja poslova.

USKOK ga tereti je 2006. i 2007. godine dobivanje poslova tehničke zaštite HEP-ovih objekata uvjetovao isplatom mita, odnosno dva do deset posto od vrijednosti ugovora. Despot je također prema optužnici čelnicima tvrtki koje su se javljale na natječaje davao upute kako da sastave ponudu pa da budu najpovoljniji ponuđači. Barišićev je zet, prema tvrdnjama tužitelja, uz to obećavao ovim poslovnim suradnicima da će i ubuduće dobivati poslove unutar HEP grupe.

Komentara 3

TO
Toni50
19:10 19.06.2012.

Samo pametni suci i odvjetnici znaju da uzimaju - legalno - to pod nazivom - "nagrade" ; a ne glupo mito to je kažnjivo !

NE
neverane
19:40 19.06.2012.

Presuda :šest mjeseci uvjetno dvije godine.Najlakše zanimanje u Hrvatskoj je biti lopov bez sankcija.

DO
doktorica
07:00 20.06.2012.

svi dobivaju 10% mita ,to je kod nas "normalno"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije